Delegació a Girona

Foto

La diversitat lingüística i la música, protagonistes en el Dia Mundial de la Poesia a Girona

query_builder   22 març 2023 10:07

event_note Nota de premsa

La diversitat lingüística i la música, protagonistes en el Dia Mundial de la Poesia a Girona

Aprenents del programa Voluntariat per la llengua i d’entitats com Àstrid 21, Amics de la UNESCO i l’Associació Gironina de Sords van ser els encarregats de llegir un poema del Rector de Vallfogona.

Ahir vespre va tenir lloc a Girona la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. L’Auditori Irla es va omplir per escoltar poesia en diverses llengües, fins a 14 de diferents. Els lectors van llegir Tant si baixes la vista vers la immunda de Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, el poeta escollit per la Institució de les Lletres Catalanes, l’any que es commemora els 400 anys de la seva mort.

L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda del membre d’Amics de la UNESCO de Girona, Lluís Lucero, i del director dels Serveis Territorials de Cultura de Girona, Josep Calataiud, que va destacar la figura del Rector de Vallfogona i el paper de la poesia en la nostra societat. A més, va remarcar la tasca integradora que es fa a través de la llengua i la cultura. A l’acte hi van assistir autoritats locals, del Departament de Cultura, així com de diverses entitats.

Un any més, l’acte va comptar amb la col·laboració de l’Aula d’Escriptura i alguns dels seus alumnes van encetar les lectures amb poemes de creació pròpia. A continuació, aprenents del Voluntariat per la llengua i alguns convidats van llegir el poema en més d’una dotzena de llengües, entre les quals hi ha francès, italià, ucraïnès, rus, romanès, alemany, xinès, àrab, esperanto i castellà. David Morales i Tània Gibert, de la Fundació Astrid 21, van ser els encarregats d’encetar les lectures, en aquest cas en català. Al mateix temps, se signava amb la llengua de signes catalana.

Les lectures de la poesia es van intercalar amb peces de música barroca interpretades per Alba Roca, violí; Oleguer Aymamí i Pau Marcos, violes de gamba, i Xavier Puertas, violone; professors de l’Aula de Música Antiga del Conservatori de Girona.

El Dia Mundial de la Poesia se celebra a tot el món el dia 21 de març. L’acte d’ahir va estar organitzat per Amics de la UNESCO Girona, el Serveis Territorials de Girona del Departament de Cultura i el programa Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de Girona. Com en edicions anteriors, es va comptar amb la col·laboració d’Astrid 21, que commemora el Dia Mundial de la Síndrome de Down també el 21 de març, i l’Associació Gironina de Sords, que ha fet present la llengua de signes catalana a l’acte. També hi va col·laborar l’Aula d’Escriptura.

Més informació sobre aquest acte: CNL de Girona (972 22 06 63) o Amics de la UNESCO Girona (972 41 22 58).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia