Interior

Foto

Tres persones moren en un incendi en un edifici de Rubí (Vallès Occidental)

query_builder   22 març 2023 12:21

event_note Nota de premsa

Tres persones moren en un incendi en un edifici de Rubí (Vallès Occidental)

  1. El conseller Elena, que s’hi ha desplaçat, ha traslladat el condol i el suport a les persones afectades i familiars
  2. Unes 23 persones de l’edifici afectat han estat valorades pel SEM i han estat donades d’alta in situ


Foto{"name":"2023/03/22/12/18/4fb58bdf-9def-48af-986e-a1c6b3a5258a.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":110161}

Aquest matí, tres persones han perdut la vida a causa d’un incendi que s’ha produït a l’entrada d’un edifici ubicat al número 13 del carrer Saragossa de Rubí (Vallès Occidental).

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, s’ha desplaçat al lloc de l’incendi i ha traslladat un missatge de suport i condol en nom del Govern. Elena ha explicat que “l’incendi s'ha pogut extingir de seguida, però l’infortuni ha fet que tres persones hagin perdut la vida”. “A risc de no poder anar més enllà perquè hi ha una investigació en marxa, sembla que no hagi estat conseqüència de les flames sinó de la inhalació”, ha afegit. 

El titular d’Interior ha destacat que des del Departament i des del cos de Bombers se seguirà treballant “en els consells mínims en situacions emergència i, en aquest cas, en la necessitat de confinar quan hi ha aquestes situacions”. Finalment, Elena ha agraït “la feina extraordinària” de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local i SEM.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís de l’incendi a les 06.56 hores del matí. Immediatament, hi han desplaçat nou dotacions (sis d’aigua, una autoescala, dues de comandament i un Furgó d’equips respiratoris) i han extingit de forma molt ràpida el foc, situat a l’entrada de l’edifici. I, han procedit a revisar el bloc i ventilar el fum que havia propagat per l’escala, el forat de l’ascensor i els passadissos de planta baixa més dues plantes (amb 31 habitatges). A l’interior de l’edifici, però fora dels seus habitatges, han localitzat les tres persones sense vida (dues dones i un home). El personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que les han valorat, n’han certificat la mort. 

Un cop extingit l’incendi, els Bombers han revisat la resta d’habitatges de l’edifici, descartant cap altra afectació personal i han procedit a desallotjar les 20 persones que quedaven confinades. L’Ajuntament de Rubí ha posat a la seva disposició dependències per poder ser acollides. 

Per aquest incident, el SEM ha atès a 23 persones en estat lleu, que no han requerit trasllat a cap centre sanitari. A més, l’equip de psicòlegs del SEM ha realitzat atenció psicològica a afectats i familiars. 

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les diligències judicials i de la investigació de les causes de l’incendi. 

Al lloc de la intervenció han treballat també Policia Local amb set dotacions, Mossos d’Esquadra, amb quatre unitats de seguretat ciutadana, l’àrea d’investigació criminal, la divisió de la policia científica i la unitat d’incendis estructurals, i per part del SEM hi ha desplaçat set unitats, juntament amb l’equip Bombers-SEM i l’equip de psicòlegs.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia