Palau Robert

Eva Pomares i Lluís Salvadó

Conferència del president del Port de Barcelona, Il·lm. senyor Lluís Salvadó, al Palau Robert

Port de Barcelona: liderant el canvi al món portuari

query_builder   23 març 2023 12:53

event_note Nota de premsa

Conferència del president del Port de Barcelona, Il·lm. senyor Lluís Salvadó, al Palau Robert

Port de Barcelona: liderant el canvi al món portuari

Organitzada per la Direcció general de Difusió, aquest matí s’ha celebrat una conferència a càrrec del president del Port de Barcelona, Il·lm. senyor Lluís Salvadó, al Palau Robert.


En el decurs del seu parlament, el president del Port ha desgranat el marc global en què es mou aquesta infraestructura bàsica per a Catalunya, els aspectes més rellevants de la seva governança i els reptes de present i futur que ha d’afrontar.

Marc Global

Eva Pomares/Lluís Salvadó
Eva Pomares, directora general de Difusió, dona la benvinguda a Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona, al Palau Robert. Fotografia: Juanjo Martínez
{"name":"2023/03/23/12/52/a3db2779-6e25-433d-863d-7a1170ab0959.jpg","author":"Juanjo Martínez","type":"0","location":"0","weight":148212}

Salvadó ha destacat que els ports i el transport marítim són la columna vertebral de les cadenes de subministrament mundials, movent més del 80% de tot el comerç, i ha posat diversos exemples de com aquest fet ens afecta diàriament. Bens d’ús diari com el cafè, la telefonia mòbil o la roba ens arriben, majoritàriament en vaixell.

Governança

Pel que fa la governança, ha remarcat que l’ecosistema/clúster logístic del Port de Barcelona està format per més de 500 empreses on treballen diàriament 38.000 persones. El valor de les mercaderies que passen pel Port de Barcelona supera els 118.000 M€, un 45% del PIB de Catalunya”.

Ho ha sintetitzat així: “El Port de Barcelona és molt més que infraestructura portuària: s’entén com el conjunt d’activitats que duen a terme una sèrie d’organitzacions públiques i privades gestionades independentment, però coordinades i liderades per l’Autoritat Portuària de Barcelona i amb una estratègia global comuna”.

Reptes

Els reptes que s’han d’afrontar són múltiples i complexos: el Port de Barcelona és part del canvi global al qual tots els actors econòmics i socials s’han de sentir interpel·lats. En paraules de Salvadó, “tenim 5 grans prioritats per als propers anys:

  1. La descarbonització de l’activitat portuària
  2. L’impuls del transport ferroviari
  3. La transformació de les infraestructures portuàries
  4. Fer realitat el Port vell de la Copa Amèrica de Vela
  5. La creació d’un hub d’innovació"

El President del Port s’ha aturat a cadascuna d’aquestes prioritats, per retre compte, donar explicacions i detallar el que ja s’ha fet, el que s’està fent i el que es farà els propers anys.

El contingut íntegre de la conferència es pot trobar a l’adreça YouTube del Palau Robert: https://youtu.be/YbtjEABki50


Barcelona, 23 de març de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia