Administració i Funció Pública

La consellera Vilagrà ha lliurat el premi Participa a l'Escola

La consellera Vilagrà lliura el premi 'Participa a l'Escola' a un projecte que proposa trencar els estereotips de gènere amb accions formatives

query_builder   23 març 2023 14:02

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà lliura el premi 'Participa a l'Escola' a un projecte que proposa trencar els estereotips de gènere amb accions formatives

  1. L’Escola Pia Sant Antoni de Barcelona, amb el “Punt lila a Primària”, ha rebut aquest guardó, que reconeix experiències de participació de l’alumnat als centres educatius
La consellera Vilagrà ha lliurat el Premi Participa a l'Escola{"name":"2023/03/23/13/15/00cdeb34-0ff2-4a61-840e-48a2fb8d8dbe.jpg","author":"Gerard Magrinyà - Presidència ","type":"0","location":"0","weight":97786}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha lliurat el Premi Participa a l’Escola 2022 als nens i nenes de l'Escola Pia Sant Antoni de Barcelona, pel projecte "Punt lila a Primària". La iniciativa, impulsada per l'alumnat del centre, busca trencar amb els estereotips de gènere a través d'accions formatives i participatives i, alhora, és un espai de trobada on els joves poden debatre sobre situacions de discriminació en les quals es puguin trobar.

La consellera ha felicitat les noies i els nois pel projecte i per “intentar millorar la vida de les persones”. “Com ha dit un company vostre, el feminisme no és només per a les noies, és per a tothom”, ha remarcat, “perquè una societat més igualitària i més equitativa és objectivament bona per a tothom”. En aquest sentit, ha recordat que “com a Govern, la transformació feminista és un dels temes més importants que tenim sobre la taula”.

La titular de la Presidència ha animat l’alumnat a implicar-s’hi encara més i a continuar treballant en aquesta línia, “perquè aquest projecte de ben segur pot liderar la transformació feminista a les escoles”.

El “Punt lila a Primària” de l’Escola Pia Sant Antoni és un espai de trobada on els joves creen debats per trencar amb els estereotips de gènere i demanen consell als companys i companyes sobre situacions de discriminació en les quals es puguin trobar. Expliquen que és un espai segur i de confiança on aprenen coses noves, però també un espai on teixir vincles i gestar projectes per revertir la situació que pateixen les joves en l’actualitat. Es pot resumir la seva tasca amb les seves paraules de crida a l’acció: “Si no sou vosaltres, qui? Si no és ara, quan? Si no és aquí, on?”.

L’Escola Pia Sant Antoni és una de les guanyadores de l'edició 2022 del Premi Participa a l'Escola en la modalitat de centres ubicats en poblacions de més de 20.000 habitants. Aquest guardó, dotat amb 8.000 euros, s’atorga a escoles i instituts que, durant el curs, han dut a terme experiències de participació en què l’alumnat s’hagi involucrat en la vida del centre.

El premi Participa a l’Escola el concedeix la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques del Departament de la Presidència. Té com a objectius reconèixer i encoratjar les escoles que, més enllà de la seva tasca educativa i formativa, treballen per fomentar els valors de la democràcia entre els més joves.

La primera edició del premi Participa a l’Escola va tenir lloc l’any 2009, i des de llavors s’han valorat més de 300 projectes de centres de primària i secundària. L’edició d’enguany ha reconegut quatre centres. En la modalitat de municipis fins a 20.000 habitants, han rebut el premi l’Escola Castellterçol, amb el projecte “Educant en democràcia”, i l’Escola Jaume Millet, de Soses, pel projecte de la “Setmana de la sostenibilitat”. En la categoria de municipis de més de 20.000 habitants, a més de l’Escola Pia Sant Antoni, també ha rebut el premi l’Associació Plançó de Lleida, amb el “Projecte TEA accessible”.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 126868

Foto 2

Foto 2 150438

Foto 3

Foto 3 155421

Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia