Interior

Foto

Presentada la nova campanya informativa de risc químic amb el lema "Efecte bombolla"

query_builder   23 març 2023 15:10

event_note Nota de premsa

Presentada la nova campanya informativa de risc químic amb el lema "Efecte bombolla"

Foto{"name":"2023/03/23/15/06/60c8daf2-e8cf-4fb3-b9e5-6b632c0e57de.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":362207}

El conseller Elena destaca que “amb un pressupost de 500.000€, és la més gran duta a terme mai per Protecció Civil”


El conseller Joan Ignasi Elena, acompanyat de la directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, i del delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i en presència de 31 alcaldes i alcaldesses, ha presentat avui a l’edifici CAT112 de Reus la nova campanya informativa de Protecció Civil sobre el risc químic. Amb el lema “Efecte Bombolla”, la campanya recalca la necessitat de practicar el confinament en cas d’accident químic, tancant-se en l’edifici més proper. 

El conseller Elena ha valorat que “amb un pressupost de gairebé 500.000€, és la campanya més gran duta a terme mai per Protecció Civil i tindrà un enfocament tarragoní, tot i que s’emetrà a tot Catalunya, ja que el risc químic existeix en molts altres punts del país”.

Segons ha explicat el titular d’Interior, “la campanya es basa en un concepte senzill, entenedor i directe que gràficament es visualitza per una bombolla transparent que sobreïx les cases, escoles, centres comercials i grans superfícies i que, en cas d’accident químic, genera un efecte protector”.

Elena ha recordat que “en cas d’accident químic greu, la millor protecció és tancar-se a l’edifici més proper, tancar portes i finestres i desconnectar la ventilació exterior”.

La campanya consta d’un anunci que s’emetrà per televisió, falques de ràdio, cartellera per exteriors, banners per mitjans digitals i altres línies gràfiques i de contingut. També té un marcat component didàctic. Per exemple, s’han editat diferents guies per a centres educatius, comerços i sector hoteler en les que s’explica què és el risc químic, què és un accident químic i els diferents tipus d’accidents que hi ha, com funciona el Plaseqta i, el més important, com ens podem protegir, insistint en el confinament, l’”efecte bombolla” com la mesura més senzilla i de major protecció que podem prendre davant un accident químic greu. 

El pressupost de la campanya comptant la creativitat, producció i difusió, és de 67.516 € amb IVA inclòs pel que fa a la conceptualització i disseny de la campanya; 65.219,00 € IVA inclòs pel que fa a l'edició i impressió de materials (pendent d’adjudicació); i 360.000 € amb IVA inclòs pel que fa al pla de mitjans (pendent d’adjudicació). En total, el pressupost de la campanya és de gairebé mig milió d’euros.

La campanya, que començarà a emetre’s i publicar-se en els propers dies, ha estat concebuda i desenvolupada per l’agència publicitària Wolf, que té una àmplia experiència amb projectes de gran abast amb clients com la Sagrada Família, Moritz, Turisme de Catalunya i altres.


Efecte bombolla, una autoprotecció conscient, activa i en positiu

La campanya es basa en un concepte senzill, entenedor i directe, l’”Efecte bombolla”, que gràficament es visualitza per una bombolla transparent que sobreïx les cases, escoles, centres comercials i grans superfícies, així com qualsevol edifici que, en cas d’accident químic, genera un efecte protector. Recorda que en cas d’accident químic greu en el qual fos necessari el confinament i del qual s’informaria fent sonar les sirenes i per un missatge massiu al mòbil, la millor protecció és tancar-se en l’edifici més proper (o romandre-hi si ja som en un edifici) i tancar portes i finestres i desconnectar la ventilació exterior. 

L’objectiu últim de la campanya és que la població recordi que en cas d’accident químic, l’efecte bombolla els protegirà i cal confinar-se. 

La campanya incorpora tots aquests materials divulgatius:

 1. Espot publicitari
 2. Falques de ràdio
 3. Cartells per fer insercions en premsa escrita (5 models diferents: casa des de l’exterior, casa des de l’interior, escola, mercat i grans superfícies)
 4. Cartells publicitaris (5 models diferents: casa des de l’exterior, casa des de l’interior, escola, mercat i grans superfícies) adaptats també per marquesines
 5. Fullet (díptic) disponible en català /castellà / anglès/ francès / àrab / xines / rus / alemany.
 6. Imant “de nevera” que es distribuirà a la zona de Tarragona. 
 7. Adhesiu
 8. Guies informatives:
 9. Centres docents
 10. Establiments turístics
 11. Establiments (comercials i altres)
 12. Fotocall per esdeveniments, fires...
 13. Full informatiu autoimprimible A4


Proves de sirenes properament a Tarragona

En la roda de premsa també s’ha informat que el 20 de setembre de 2023 es realitzaran noves proves de sirenes en el sector químic de Tarragona (PLASEQTA) i Terres de l’Ebre, recuperant les proves que històricament s’havien realitzat per familiaritzar la població amb el so de les sirenes. Aquest cop s’acompanyaran d’un missatge del sistema d’alertes al telèfon mòbil. 

En els altres territoris on hi ha polígons i indústries químiques amb sirenes d’avís, les proves tindran lloc el 18 d’octubre de 2023 al Vallès Oriental (inclosa la Tordera), Bages, Berguedà i Aran, mentre que el 15 de novembre de 2023 tindran lloc al Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental.


Podeu consultar la nova campanya informativa de Protecció Civil sobre el risc químic amb el lema “Efecte Bombolla” en qualsevol d’aquests dos enllaços:

https://youtu.be/YwC0ZjEAMn4

https://we.tl/t-t9l3mR9sQd

Pla de Govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia