Direcció General de Comunicació

Mitjans

Publicades les bases per les subvencions als mitjans de comunicació en català i aranès

query_builder   23 març 2023 15:13

event_note Nota de premsa

Publicades les bases per les subvencions als mitjans de comunicació en català i aranès

  1. El Govern aposta per la professionalització dels mitjans i el suport a la premsa de proximitat amb algunes novetats en les bases dels ajuts
  2. S’afegeixen nous requisits per garantir els drets de les dones, com ara garantir l’ús d’un llenguatge respectuós o fomentar continguts feministes interseccionals

El Govern ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat les noves bases per a les subvencions que atorga a les publicacions periòdiques en paper i als mitjans digitals en català i en aranès. Aquests ajuts tenen com a novetat l’aposta per la professionalització dels mitjans de comunicació i el suport a la premsa de proximitat. Així, s’inclou la categoria professional de fotògraf, equiparable a la de redactor, computable en el nombre de treballadors del mitjà. S’incrementa fins a 5.000 € l’import atorgat per cada treballador i s’introdueix la possibilitat de comptabilitzar un quart treballador per un import de 6.000€, com a mesura per fomentar la contractació de nou personal.

A més, ajustant-se a les necessitats de la premsa local, s’ha modificat a l’alça el coeficient que s’aplica per número editat en el cas de revistes locals de pagament i s’ha revisat el tiratge mínim de les publicacions gratuïtes tenint en compte l’increment del cost del paper.

Una novetat: més requisits per garantir els drets de les dones

Una altra de les novetats d’aquestes bases va en la línia de la transformació feminista que impulsa el Govern. Es busca que els mitjans fugin d’una imatge estereotipada i discriminatòria de les dones i se les presenti amb autoritat i respecte, fent més visibles les seves aportacions en tots els àmbits de la societat. Així, les subvencions estan subjectes a més requisits, com ara promoure un llenguatge respectuós i inclusiu, l’elaboració de continguts feministes interseccionals, disposar de mecanismes àgils per retirar continguts relacionats amb laviolència masclista o el discurs d’odi i la no publicació de cap anunci de contactes sexuals.

A banda d’aquestes dues línies d’ajuts, la Direcció General de Mitjans de Comunicació convoca anualment cinc línies més de subvencions estructurals. Les convocatòries per aquest 2023 està previst que es publiquin al DOGC en les properes setmanes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia