Mossos d'Esquadra

Imatge 1

Els Mossos d'Esquadra activen un dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració de la Final Four de la Kings League a l'estadi del Futbol Club Barcelona

query_builder   24 març 2023 07:32

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra activen un dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració de la Final Four de la Kings League a l'estadi del Futbol Club Barcelona

. El dispositiu compta també amb la Guàrdia Urbana de Barcelona que s’encarregarà de gestionar l’operatiu de mobilitat i agents de Seguretat Privada que garantiran la seguretat a l’interior del camp

. Milers de persones ompliran el Camp Nou per seguir la final que es disputaran els quatre millors equips per aconseguir el títol de campió

. L’operatiu compta també amb l’activació de la Unitat de Drons per garantir des del cel el desenvolupament d’aquest esdeveniment

. Aquesta competició està catalogada com a un esdeveniment esportiu, de manera que en termes de seguretat s’aplicarà el Decret legislatiu 1/2000 de la Llei de l’Esport. Es prohibirà l’accés de begudes alcohòliques, ampolles d’aigua grans i objectes voluminosos

. El coordinador de seguretat d’esdeveniments esportius de Barcelona en coordinació amb el director de seguretat del FCB s’encarregarà de liderar aquest dispositiu des de la Unitat Central Operativa (UCO) del Camp Nou

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra activaran aquest diumenge un ampli dispositiu de seguretat per garantir que la Final Four de la Kings League es desenvolupi sense incidències i en un ambient festiu i lúdic. El dispositiu policial, que s’activarà a partir de les 14 hores del diumenge, compta també amb la Guàrdia Urbana que s’encarregarà de liderar l’operatiu de mobilitat, i d’agents de Seguretat Privada que treballaran per garantir la seguretat a l’interior de l’estadi. El dispositiu dissenyat amb motiu d’aquest esdeveniment esportiu s’equipara als dispositius que es duen a terme en partits de la Lliga o competicions europees, sobretot per la gran quantitat de seguidors que ompliran el camp per seguir en directe la final que enfrontarà els dos millors equips de la Kings League.

La realització d’aquest dispositiu s’ha dut a terme després que la Direcció General de l’Administració de la Seguretat del departament d’Interior, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana mantinguessin diverses reunions de seguretat durant el darrer mes amb els organitzadors d’aquest esdeveniment esportiu, organitzat per Kosmos Global Holding i liderat per l’exjugador Gerard Piqué, i on hi participen youtubers i influencers de gran rellevància social en qualitat de presidentsdels diferents equips.

La celebració de la Final Four de la Kings League ha comportat la mobilització d’un important desplegament policial davant la gran afluència d’espectadors que es preveu que omplin el Camp Nou des de les 14.30 hores fins les 23:00 hores. Abans de l’obertura dels accessos per a l’entrada dels espectadors, agents de la Unitat Canina, de Subsòl i de Tedax faran el control de l’interior de les instal·lacions.

Aquesta competició està catalogada com a un esdeveniment esportiu, de manera que en termes de seguretat s’aplicarà el Decret legislatiu 1/2000 de la Llei de l’Esport. D’acord amb la normativa vigent, es realitzaran escorcolls per part d’agents de Seguretat Privada ja que com succeeix en qualsevol esdeveniment esportiu es prohibirà l’accés de begudes alcohòliques, ampolles d’aigua gran i objectes voluminosos, com ara pancartes grans. També es restringirà l’accés de cascos de motos com ja és habitual en els partits que es disputen al camp.

Per part dels Mossos d’Esquadra participen en el dispositiu, agents de l’Àrea de la Brigada Mòbil, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, del Grup Regional de Seguretat Ciutadana, de l’Àrea Tedax , de la Canina i Subsòl que s’encarregaran directament de garantir la seguretat als entorns del Camp Nou, així com permetre l’entrada sense incidències dels aficionats.

Als entorns del camp, hi treballaran efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de les comissaries de les Corts i de l’Hospitalet de Llobregat, del Grup Regional de Delinqüència Urbana, de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, de la Unitat d’Informació i de la Unitat Regional de Policia Administrativa. L’objectiu serà mantenir la seguretat ciutadana i evitar l’acció de lladres multireincidents que aprofiten les grans aglomeracions per actuar.

L’operatiu compta també amb l’activació de la Unitat de Drons per garantir des del cel el desenvolupament d’aquest esdeveniment. En aplicació de la normativa aerea, la ciutat de Barcelona no permet el vol de drons sense les autoritzacions corresponents donat que es una zona sota la influència de l’aeroport del Prat. Per aquest motiu juntament a la situació de risc del vol d’aquest tipus d’aeronaus en zones de gran acumulació de persones, no es permetrà el sobrevol de cap dron particular.

Un dispositiu controlat des de la Unitat Central Operativa (UCO)

El coordinador de seguretat d’esdeveniments esportius de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, coordinadament amb el director del departament de Seguretat del FCB, liderarà aquest dispositiu des la Unitat Central Operativa de l’estadi (UCO), on tindrà la visió de tot el camp i els seus accessos.

Pel que fa al control de possibles drons que puguin sobrevolar l’estadi, a la UCO es disposarà dels mitjans tècnics necessaris per al bloqueig del senyal que emetin. El coordinador de Seguretat serà l’únic que pot donar l’ordre d’activació d’aquests mitjans tècnics per a l’anul·lació dels senyals de comandament d’aquests aparells.Un cop activada l’anul·lació, el pilot perd el comandament del dron i l’aparell retorna al punt d’orígen.

Dispositiu de mobilitat per agilitzar el trànsit

La Guàrdia Urbana liderarà el dispositiu de mobilitat a l’entorn de l’estadi amb un servei que permeti agilitar el trànsit, fer talls i/o desviaments en cas d’emergències, i fer front a concentracions o mobilitzacions d’aficionats per qualsevol punt de les rodalies de l’estadi. Des de la UCO es gestionarà la coordinació entre la Guàrdia Urbana, el cos de Mossos d’Esquadra i la Seguretat Privada..

D’altra banda, davant la important afluència que mou aquest esdeveniment esportiu, el dispositiu inclou el servei d’assistència sanitària amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per fer front a qualsevol emergència o incidència. Els efectius d’aquestes unitats es desplegaran a les graderies de l’estadi.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 24 de març de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia