Empresa i Treball

La multinacional Kerry Group tria Barcelona per establir-hi el seu `hub¿ d'innovació per al sud d¿Europa

La multinacional Kerry Group tria Barcelona per establir-hi el seu 'hub' d'innovació per al sud d'Europa

query_builder   24 març 2023 11:00

event_note Nota de premsa

La multinacional Kerry Group tria Barcelona per establir-hi el seu 'hub' d'innovació per al sud d'Europa

  1. La companyia, especialitzada en la indústria alimentària i amb seu a Irlanda, ha inaugurat aquest dijous un nou centre d’R+D i tecnologia de 900m2 on ha invertit 2 milions d’euros i ha creat una dotzena de llocs de treball
  2. Per aquest projecte l’empresa ha comptat amb el suport i un ajut de 182.000 euros de l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball
  3. Kerry Group compta globalment amb una plantilla de més de 23.000 treballadors i 150 plantes arreu del món


La multinacional Kerry Group ha escollit Barcelona per situar-hi el seu nou hub d’innovació per als mercats del sud d’Europa. La companyia, dedicada a la indústria alimentària, ha inaugurat aquest dijous el nou centre d’R+D i tecnologia de 900m2, que se centrarà en la investigació de nous productes, amb especial enfocament en la recerca per a la nutrició sostenible.

Per aquest projecte l’empresa ha comptat amb el suport i un ajut de 182.000 euros d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, a través del programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte. Kerry Group ha invertit 2 milions d’euros en les noves instal·lacions, on actualment l’empresa disposa d’una plantilla d’una dotzena de professionals.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, va participar en la inauguració del nou hub i es va reunir amb el president i CEO de Kerry a Europa, Thomas Ahlinder; el vicepresident i director general de Kerry South Europe, Juan Soto, entre altres representants de la companyia, i la cònsol honorària d’Irlanda a Barcelona, Susana Ferrer.

Per Castellanos, “aquest nou centre d’innovació, que s’especialitzarà en la investigació de nous productes, amb un especial enfocament a la recerca per a la nutrició sostenible, és una mostra de la confiança de Kerry en Catalunya”. El secretari d’Empresa i Competitivitat ha subratllat que “al llarg dels anys, Catalunya ha construït una proposta de valor molt considerada per les empreses estrangeres amb actius com una economia dinàmica amb una forta base industrial que es caracteritza per una combinació de sectors consolidats, com el de l’alimentació, i d’altres nous i disruptius, a més de comptar amb un ecosistema tecnològic i de startups vibrant, i oferir una ubicació estratègica al sud d’Europa”, ha destacat.

El vicepresident i director general de Kerry South Europe ha assegurat que "aquesta inversió ens ajudarà a respondre al ritme dels nostres clients i a les seves necessitats, mentre treballem juntament amb ells per aportar una nutrició sostenible als consumidors finals, a través del nostre enfocament de lideratge local i globalment connectat”. Soto afegeix que "les inversions estratègiques de Kerry a la regió subratllen el sorgiment del sud d'Europa com una base molt important per a la fabricació i la innovació d'aliments". “La posada en marxa del nou centre representa que la inversió de Kerry a la Península suma més de 200 milions d'euros en els últims quatre anys", ha explicat Soto.

Al nou hub de Barcelona, ubicat a la Zona Franca, Kerry Group disposarà de diversos laboratoris per a l’elaboració de productes per a la indústria alimentària, a més d’altres àrees de proves per a investigar nous sabors i aplicacions. El centre d’innovació se centrarà en els clients que la multinacional té a l’Estat espanyol, Portugal, França i Itàlia. La companyia centra el seu negoci en el B2B, és a dir, dirigeix els seus productes per a altres empreses de la indústria de l’alimentació i les begudes, i del sector farmacèutic principalment.

Kerry Group, amb seu central a Irlanda, té globalment més de 23.000 treballadors en 150 plantes situades en 36 països. El grup compta amb 18.000 productes i unes vendes de 8,8 bilions d’euros anuals. La companyia està present a Catalunya des del 1998, quan va obrir unes oficines comercials a Barcelona.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ





El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia