Empresa i Treball

Creix un 6% el nombre de startups a les comarques de Lleida el 2022

Creix un 6% el nombre de startups a Lleida el 2022

query_builder   24 març 2023 12:24

event_note Nota de premsa

Creix un 6% el nombre de startups a Lleida el 2022

  1. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 35 startups que ocupen 165 persones i es dediquen principalment als sectors de l’agricultura, les TIC i el mòbil, i l’energia verda
  2. Ho ha donat a conèixer el conseller d’Empresa i Treball en un acte amb 150 directius i directives d’empreses lleidatanes per presentar els serveis i ajuts d’ACCIÓ per al teixit productiu per aquest 2023
  3. Enguany el Govern destinarà 200 milions d’euros en ajuts i serveis a la indústria i la competitivitat, un 22% més que l’any passat

La vegueria de Lleida compta actualment amb 35 startups (dades 2022), un 6% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Aquestes empreses emergents generen 165 llocs de treball i es dediquen principalment als sectors de l’agricultura, les TIC i el mòbil; l’energia verda, la salut i l’alimentació.

Ho ha donat a conèixer aquest divendres davant de 150 empreses lleidetanes el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’, que s’ha celebrat a la Llotja de Lleida per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i les empreses Jympa Futuragro, Ingroup i Biovert.

El conseller Torrent ha subratllat que “les comarques de Lleida tenen i tindran un paper molt destacat per impulsar el procés de reindustrialització arreu del país”. “L’ecosistema de 35 startups reforcen la idea que Lleida compta amb un bon entorn per generar negocis de tota mena, amb un teixitempresarial transversal on destaquen especialment les activitats vinculades al sector de l’alimentació, l’agrobiotech, la digitalització del sector primari, l’agricultura de precisió, i totes les disrupcions tecnològiques en un àmbit tan cabdal com és el de l’alimentació del futur”. El titular d’Empresa i Treball també ha destacat que aquest sector “tindrà molt recorregut en el futur perquè generarà moltes oportunitats de negoci, llocs de treball, riquesa i, en definitiva, un reposicionament industrial”.

Torrent també ha posat en valor “el dinamisme del sector exterior de les comarques de Lleida”. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, “actualment en aquestes comarques hi ha 2.180 empreses exportadores, un 29% més que l’any 2019, l’últim any en què es van publicar les dades abans de la pandèmia”. Les exportacions amb origen a Lleida es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Itàlia, Alemanya, Andorra i Portugal, mentre que els sectors amb més presència internacional són l’alimentació, la maquinària i béns d’equipament, i l’agricultura.

Més suport al teixit productiu

En el marc de la jornada el conseller Torrent ha donat a conèixer que, “el Govern destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022”.

En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, ha anunciat que “enguany activem 5 noves línies d’ajut que estaran dotades amb un pressupost de 13 milions d’euros”. Castellanos ha detallat que donaran suport “a la promoció internacional de les empreses en format presencial i ‘online’ i a l’establiment de filials a l’estranger per ser més a prop de clients i proveïdors”. També aniran destinades “a la implementació de projectes d’innovació tecnològica i a la dinamització de l’ecosistema de startups, que està creixent a Lleida, amb una nova línia de coinversió per a startups ‘deeptech’”.Per últim, també ha detallat una línia d’ajuts “per estructurar projectes per captar finançament de l’Horizon Europe”.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Gironai Manresa.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


1  

Imatges

El conseller Torrent presenta a Lleida els ajuts i el pla d'actuacions d'ACCIÓ

El conseller Torrent presenta a Lleida els ajuts i el pla d'actuacions d'ACCIÓ 2361485

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia