1. Es posa en servei un mirador al final del passeig enlairat i una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda
  2. Els portadors i les portadores de la torxa dels Jocs Special Olympics han estrenat el nou accés adaptat


El projecte de prolongació i millora del passeig enlairat del port de Mataró ha suposat la creació d’un mirador a la part superior del final d’aquest passeig, amb l’objectiu de crear un nou espai d’ús ciutadà, integrar millor el port a la ciutat. Així mateix, a la part inferior s’ha construït una rampa per potenciar la mobilitat adaptada. Avui, la rampa ha estat escenari de l’arribada de la torxa del Special Olympics. El Consorci Port de Mataró ha invertit 436.000 euros en l’execució del mirador, la rampa i la millora del passeig, amb un termini de quatre mesos.

La inauguració del nou espai portuari ha anat a càrrec del conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, i de l’alcalde de Mataró, David Bote Paz. Així mateix, Fernàndez i Bote han donat la benvinguda als esportistes dels Jocs Special Olympics. Fernàndez ha destacat que aquesta millora, "haver pogut allargar aquest passeig i construir aquesta rampa adaptada, fa que el port s'integri més al port i millora la vida de la gent".


387.000 visitants a l’any

Després de fer aquesta prolongació de 50 metres, el passeig enlairat té una longitud d’un quilòmetre. Un passeig que rep 387.000 visitants de mitjana a l’any. Al final del passeig, s’ha construït un mirador que disposa d’una grada rodona a la part central que permet una visualització millor del paisatge. L’espai s’ha dotat d’una barana per la seguretat dels visitants, dissenyada de manera que és més permeable amb l’entorn.

Aquest mirador també permet connectar el passeig elevat amb el passeig inferior. La comunicació entre aquests dos espais, per la banda interior, s’ha fet mitjançant una rampa de 90 metres de longitud, adaptada a persones amb discapacitats diverses o amb mobilitat reduïda. Per la banda exterior, s’han construït dos trams d’escales. De fet, la mobilitat adaptada al port de Mataró ja es treballa amb la Federació Catalana de Vela amb un programa inclusiu per a persones amb capacitats diverses, per tal que tothom que vulgui pugui gaudir de la navegació a través del port de Mataró.

L'arribada de la flama al port
L'arribada de la flama al port
{"name":"2023/03/25/15/30/fb2e430f-7974-472b-8342-738550aea28e.jpeg","author":"Lali Puig","type":"0","location":"0","weight":222458}

També s’ha millorat la superfície del passeig superior del dic d'abric, reparant el paviment i les juntes estructurals.

A més, al costat de la rampa del passeig de sota, s’han col·locat sis cartells didàctics on mitjançant fotografies s’explica l’albirament de dofins que es fa al canó del Maresme, davant del port de Mataró.

Jocs Special Olympics

La torxa dels XII Jocs Special Olympics ha arribat a Mataró per mar amb embarcacions de vela que han amarrat al moll de la bocana. Un cop allí, i els i les esportistes s’han dirigit a la rampa adaptada per accedir al passeig elevat on s’han fet els relleus, abans de fer un recorregut per la ciutat de Mataró per continuar la seva ruta per altres municipis. Aquest any la ciutat de Granollers la serà la seu d’aquests Jocs, del 30 de març al 2 d’abril.

Els Jocs Special Olympics són l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebren cada quatre anys. De fet, s’havien de celebrar el 2022, però a causa de la pandèmia s’han celebrat un any més tard.

Aquests Jocs estan coorganitzats per la Federació Catalana d’esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), l’Ajuntament de Granollers i l’agrupació esportiva Special Olympics de Catalunya.


3  

Imatges

.

. 217684

.

. 118742

.

. 229786