President

Inici obres carril bus B-23

President Aragonès: "Amb el nou carril bus de la B-23 impulsem un transport públic més eficient, més ràpid i més sostenible"

query_builder   24 març 2023 12:59

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Amb el nou carril bus de la B-23 impulsem un transport públic més eficient, més ràpid i més sostenible"

  1. El cap del Govern, acompanyat del conseller de Territori, ha encapçalat aquest matí l’acte d’inici d’obres d’aquest nou carril de bus entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal de Barcelona
  2. L’obra té un pressupost de 17,6 milions d'euros i permetrà disminuir el temps de trajecte dels busos fins a 15 minuts i s’emmarca en l’estratègia del Govern per a reduir un 25% l’ús del vehicle privat a l’àrea metropolitana de Barcelona
  3. Després dels incidents viscuts avui a Rodalies Renfe, el president reclama de nou el traspàs a la Generalitat d’aquest servei per superar el “desencís i la inseguretat que provoca a la ciutadania”


Inici obres carril bus B-23{"name":"2023/03/24/12/58/d13f63f3-3126-4c32-9fee-9d7cc8771c68.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":1947437}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha encapçalat aquest matí l’acte d’inici d’obres del nou carril bus de la B-23, entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal de Barcelona. Aquesta nova inversió, que ascendeix a 17,6 milions d’euros, suposarà una reducció en 15 minuts del trajecte i beneficiarà a 4 milions d’usuaris. “El nostre objectiu com a Govern és aconseguir un transport públic més eficient, més ràpid i més sostenible”, ha dit el cap del Govern durant l’acte, que “faci la vida molt més fàcil als ciutadans, i que contribueixi a reduir els nivells de contaminació que afecten la salut de les persones”.

Per a Aragonès, aconseguir aquesta mobilitat més eficient i sostenible “és un element clau” per garantir tots els drets de la ciutadania com el del treball, l’educació o el medi ambient saludable; per això, “posem en marxa tots els instruments que tenim per potenciar el transport públic, que guanyi eficiència, i ens ajudi amb l’objectiu de reduir un 25% en els pròxims 10 anys la circulació de vehicles privats a l’àrea metropolitana de Barcelona”.

El president ha assegurat que l’Executiu està dedicant “molts esforços a millorar el transport públic i a fomentar-ne l’ús”, i, en aquesta línia, ha recordat que el Govern “ha ampliat la T-Jove, que es podrà fer servir fins als 30 anys, que iguala el preu a totes les zones tarifàries, i que serà vàlida per a més corones”.Ens vam comprometre en el Debat de Política General de l’any passat i hem complert”, ha remarcat Aragonès.

Aquest esforç del Govern per fer “més atractiu i que funcioni millor” el transport públic passa també, ha dit el president, per l’àmbit ferroviari, on ha recordat que s’han millorat les freqüències dels Ferrocarrils de la Generalitat i s’ha interconnectat les línies de Baix Llobregat i l’Anoia amb l’estació de Gràcia de Barcelona.

Per incidir en aquesta millora del servei ferroviari, el cap de l’Executiu ha tornat a reclamar al govern espanyol el traspàs de Rodalies a la Generalitat i ha denunciat els continuats retards i incidències d’aquest servei, que provoca “desencís i inseguretat a la ciutadania”. Aquesta situació, ha declarat el president, “l’hem de superar amb inversió i amb una gestió des del territori”. I ha continuat: “esperem que aviat es culmini aquest traspàs integral i que vagi acompanyat de les inversions necessàries: la ciutadania ens ho demana”.

4 milions de passatgers anuals

La Generalitat i l’Estat van assolir un acord per al finançament d’aquest nou carril bus de la B-23 per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per mitjà dels fons Next Generation de la UE. També es va tancar un acord en la darrera Bilateral d’Infraestructures pel traspàs d’aquesta infraestructura que es materialitzarà formalment un cop acabada aquesta obra.

En concret, el tram on s’actua té una longitud de 7 quilòmetres, des de la connexió de la B-23 amb l’A-2 i la intersecció de l’avinguda Diagonal amb l’avinguda Albert Bastardas. També abasta els termes municipals de Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat. La B-23 registra en aquest entorn una intensitat de trànsit de més de 120.000 vehicles diaris i és un dels principals corredors d’accés a Barcelona en autobús; hi circulen un alt nombre de línies de bus interurbanes.

Per aquest accés a Barcelona passen diàriament més de 600 expedicions de bus que es veuran beneficiades pel futur carril bus, amb al voltant de 4 milions de passatgers anuals. L’objectiu del nou carril és reduir en fins a 15 minuts el temps de recorregut dels busos interurbans amb origen Baix Llobregat, Bages, Vallès i Anoia.

Aquesta actuació s’emmarca en l’estratègia del Govern de reduir un 25% en els pròxims 10 anys la circulació de vehicles privats a l’àrea metropolitana de Barcelona mitjançant la millora de la competitivitat del transport públic. A més d’afavorir la circulació dels autobusos interurbans, el nou carril bus permetrà potenciar la intermodalitat amb altres modes de transport com el tramvia, el metro o altres xarxes de bus urbanes. Així, contribuirà a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle i la millora de la qualitat de l’aire; es calcula que l’actuació permetrà estalviar en emissions 34 tones de CO2 anuals.

L’obra consistirà en la formació d’un carril exclusiu per a l’autobús en sentit Barcelona aprofitant part de l’espai de la mitjana i dels vorals de la B-23. El carril tindrà 3,5 m d’amplada i se situarà a l’esquerra dels carrils de circulació actuals sentit Barcelona, amb els quals estarà separat mitjançant senyalització horitzontal. El nombre de carrils de circulació existents –que són 2 o 3, segons el tram—i la seva amplada es mantenen. Els autobusos hi podran accedir en qualsevol punt al llarg del recorregut.

A més de la formació i pavimentació del nou carril i l’adaptació d’algunes estructures, els treballs inclouran el desviament de serveis i les tasques relacionades amb el drenatge, la senyalització i les barreres de seguretat. El termini d’execució de les obres és de 29 mesos.


3  

Imatges

Inici obres nou carril bus B-23

Inici obres nou carril bus B-23 3113216

Inici obres nou carril bus B-23

Inici obres nou carril bus B-23 1947437

Inici obres nou carril bus B-23

Inici obres nou carril bus B-23 2568305

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia