1. Tarragona, Palau Solità i Plegamans, Lleida, Figueres i Calafell seran les seus d’aquesta edició 2023
  2. Segons Anna Caula, amb el circuit “obrim una nova mirada cap a esports diferents i anem a buscar el talent allà on destaca”
sge{"name":"2023/03/24/16/25/6f8c0d74-2dda-40e0-a9d7-ebf99d4e3dee.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":81409}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació dela segona edició de l’Esportcat Extreme, el circuit català d’esports urbans en el marc de l’Extreme Barcelona. El projecte torna aquest any, incorporant noves seus i noves modalitats.

Després de l’estrena l’any passat, Esportcat torna a impulsar una competició que recorrerà en els propers mesos els skateparks del territori català “per descobrir nou talent local en el món dels esports urbans i augmentar la pràctica d’aquestes disciplines, especialment entre les noies”, ha assegurat Anna Caula.

Segons la secretària general, Esportcat “fa un pas endavant apostant de nou per una competició que s’emmarca en un esdeveniment internacional de gran prestigi com l’Extreme Barcelona” i partint del concepte d’esport circular: “Són proves que estimulen la presència de nous practicants i motiven la base, alhora que portem els esports urbans a diversos punts del territori català, de manera que anem a buscar el talent allà on destaca”. Anna Caula ha afegit que el circuit suposa “obrir una nova mirada cap a esports diferents” i ha destacat “el treball en xarxa” amb les federacions que aquest any s’hi impliquen.

L’Esportcat Extreme torna a comptar amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i també de les federacions catalanes de Patinatge, Ciclisme i Ball Esportiu, que acullen les disciplines urbanes i que participaran activament en la gestió esportiva de cadascuna de les proves d’aquest any. Així, s’integraran totes les parades de l’Esportcat Extreme dins de l’agenda de competició del circuit català d’scooter i skate, gràcies a un acord amb la Federació Catalana de Patinatge (FCP) que permetrà l’impuls del talent català en dues disciplines cabdals en el món dels esports urbans.

Segons Eduard Casals, vicepresident primer de la FCP, “l’Esportcat Extreme serà un altaveu per a la promoció i el creixement d’aquestes dues disciplines, algunes de les que estan creixent més en clubs i llicències en els últims anys”, alhora que serà un estímul per generar nous referents com la Daniela Terol, la rider catalana d’skate amb més projecció internacional, i que puguin competir a nivell mundial.

Com a novetat en el circuit, aquest any s’estrena el Breaking, amb el suport de la Federació Catalana de Ball Esportiu, una disciplina que farà el seu salt als esports olímpics als Jocs de París 2024.

Per la seva banda, Victor Casanovas, director de l’Extreme Barcelona, ha comentat que “des de la creació de l’Extreme Barcelona al 2008, hem volgut impulsar i donar a conèixer els esports urbans”. I afegia que “l’Esportcat Extreme és un bon projecte per donar a conèixer a tots aquells joves riders que somien competir al costat dels seus ídols i fomentar la pràctica d’aquests esports urbans, que avui dia són olímpics.”

En aquesta edició, l’Esportcat Extreme viatjarà per cinc ciutats catalanes durant els mesos d’abril i setembre: Tarragona, 22 d’abril; Palau Solità i Plegamans, 20 de maig; Lleida, 6 de juny; Figueres, 1 de juliol, i Calafell, 2 de setembre. Els millors classificats en les quatre disciplines aconseguiran una plaça per competir a les competicions internacionals de l’Extreme Barcelona, un dels esdeveniments punters d’esports urbans que aquest any compleix 15 anys i que tindrà lloc del 15 al 17 de setembre.

L’Esportcat Extreme comença la seva aventura pels skateparks catalans per continuar descobrint nou talent local en els esports urbans, uns esports de futur que any rere any creixen en nombre de participants dins del territori català. En l’edició de 2022, 350 esportistes van prendre part en les proves classificatòries arreu de Catalunya de l’Esportcat Extreme.


1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Extreme Barcelona)

Fotografia de la presentació (Autor: Extreme Barcelona) 7566210