Direcció General de Comunicació

 Govern inaugura la rehabilitació de l¿Abadia de Senan, a la Conca de Barberà, com un espai municipal polivalent

El Govern inaugura la rehabilitació de l'Abadia de Senan, a la Conca de Barberà, com un espai municipal polivalent

query_builder   25 març 2023 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern inaugura la rehabilitació de l'Abadia de Senan, a la Conca de Barberà, com un espai municipal polivalent

  1. La consellera Vilagrà ha destacat la importància de “recuperar el patrimoni” per “posar-lo al servei del poble”
  2. L’Abadia de Senan s’ha transformat amb un espai municipal polivalent per acollir activitats culturals i ser un coworking
  3. El projecte, finançat pel PUOSC 2020-2024 amb 370.000 €, també ha servit per fer arribar la fibra òptica a tot el municipi
 Govern inaugura la rehabilitació de l’Abadia de Senan, a la Conca de Barberà, com un espai municipal polivalent {"name":"2023/03/25/14/51/b6bb7627-318e-4bcd-8597-d0a7753cbe4f.png","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":1035153}

Senan ja té des d’ara la nova Abadia, un espai patrimonial rehabilitat per acollir activitats culturals i empresarials. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha inaugurat aquest dissabte l’Abadia de Senan, a la Conca de Barberà, com el nou espai municipal polivalent. Ho fa fet acompanyada del director dels Serveis Territorials de la Presidència a Tarragona, Àngel Cortadelles Bacaria, i de l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer Cervelló.

La consellera ha subratllat la importància de “recuperar el patrimoni” i de “posar-lo al servei del poble” per “oferir oportunitats” al territori i a la ciutadania. En aquest sentit, Vilagrà ha recordat el caràcter “municipalista del Govern” i ha remarcat que l’Abadia és “un bon projecte que des de governs locals s’ha valorat com a important i estratègic”.

La rehabilitació de l’Abadia, de titularitat municipal des de 2014, ha suposat una inversió del Govern de 370.000 € finançats a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024. S’ha fet una reforma integral de l’edifici, conservant l’essència de l’Abadia, però convertint els espais per a ús de la ciutadania. D’aquesta manera, el primer pis és una sala polivalent municipal, que permet acollir activitats culturals, de lleure, empresarials o del territori; i la segona planta és un espai de treball compartit, conegut com a coworking.

Amb aquest projecte, s’ha aprofitat per fer arribar la fibra òptica a l’edifici i també a tot el municipi. Aquesta inversió, que ha suposat un cost de 21.184,23 €, està inclosa dins el finançament del PUOSC de la reforma de l’Abadia.

La consellera Vilagrà ha explicat que el projecte de reforma ha pogut tirar endavant gràcies “a la bona gestió” i que “l’Ajuntament de Senan tenia els deures fets, els projectes preparats i s’han pogut presentar a totes les convocatòries d’ajuts”. Abans de l’acte, Vilagrà ha fet un passeig pels carrers del poble i ha visitat l’Ajuntament, on ha signat el Llibre d’Honor i ha saludat a la Corporació Municipal.

3  

Imatges

La consellera Vilagrà durant la seva visita a Senan

La consellera Vilagrà durant la seva visita a Senan 1267351

La consellera Vilagrà durant la seva visita a Senan

La consellera Vilagrà durant la seva visita a Senan 1412524

La consellera Vilagrà durant la inauguració de l'Abadia de Senan com a nou espai municipal polivalent

La consellera Vilagrà durant la inauguració de l'Abadia de Senan com a nou espai municipal polivalent 1035153

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia