· El detingut, que en els dos casos va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial, es guanyava la confiança de les víctimes i realitzava transferències internacionals falses per pagar lloguers de xalets, pisos d’alt standing o àtics en hotels de luxe

· Fins que els propietaris dels pisos no s’adonaven que es tractava d’una estafa, l’home s’hi instal·lava fent festes o rebent convidats a qui enganyava, captava, seduïa i enganyava per tal de continuar cometent noves estafes

· Es presentava com a una persona amb molts diners, acudia a les cites amb cotxes de luxe i amb xofer privat, explicava que disposava d’un alt nivell econòmic i, fins i tot en una ocasió, va insistir que l’acompanyessin a fer compres

. En el moment de la detenció en un reconegut hotel de Barcelona, l’acompanyava una jove que va explicar que anteriorment havien viscuts junts en un altre pis de luxe de Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi han detingut dues vegades en un mes un estafador multireincident de 27 anys especialitzat en el lloguer de xalets, pisos d’alt standing, suites i àtics dúplex en hotels de luxe de Barcelona a través de falses transferències internacionals bancàries i documentació falsificada. El detingut aconseguia convèncer les seves víctimes fent-se passar per un home de negocis amb un alt poder adquisitiu i fill d’un multimilionari americà. Llogava immobles d’alt standing i després hi celebrava festes per tal de seduir els convidats i fer-los caure en noves mentides que li permetien guanyar prestigi i convertir-se en una persona amb influència ja que mostrava una vida envoltada de riquesa i grans plaers.

Els investigadors apunten que el perjudici econòmic generat pel detingut entre les estances gaudides de forma il·lícita i el que les immobiliàries, hotels i propietaris deixaven de percebre arran dels lloguers fraudulents que tenia contractats supera els 300.000 euros.

Els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement del primer cas protagonitzat pel detingutel passat 14 de febrer. Una dona va denunciar que a través de l’agència immobiliària que gestionava la seva residència de lloguer s’havia posat en contacte un nou client per llogar la planta baixa de la seva casa. Els encarregats de la immobiliària van considerar que aquesta persona era de fiar perquè era client de la mateixa immobiliària a Madrid, de manera que van tirar endavant el contracte.

Abans de formalitzar el lloguer per divuit mesos de la casa, el detingut va posar una condició: instal·lar-s’hi durant dues nits per tal d’assegurar-se que li interessava el lloc i d’aquesta manera acabar formalitzant el lloguer definitiu per més d’un any. L’estafador va viure tot el cap de setmana a la casa, hi va celebrar festes i dinars amb tota mena de persones i després va desaparèixer. El pagament que va fer en concepte de fiança mai es va rebre ni tampoc els honoraris que l’agència immobiliària havia de percebre per les gestions realitzades per al lloguer de la residència.

Dos dies després d’aquesta denúncia, els investigadors van tenir coneixement d’una nova estafa. En aquella ocasió, l’estafador es va interessar per un xalet situat a la part alta de la ciutat que volia llogar durant un mes per un cost de 16.500 €. L’home va explicar que vivia al Canadà i que havia viatjat a Barcelona per cobrar l’herència de la seva mare.

Va lliurar documentació falsificada del seu visat, del seu perfil professional i una foto de pantalla dels comptes bancaris del seu pare, a més d’un document per justificar que havia fet l’ingrés de la reserva. Amb tots aquests documents, va instal·lar-s’hi durant setmanes sense que els seus propietaris cobressin l’import pactat.

Arran d’aquestes denúncies i en el marc de la investigació, els agents van constatar queel 4 de maig de l’any passat s’havia denunciat una altra estafa a Sitges amb un modus operandi semblant en que un home llogava un xalet per tres dies amb documentació falsa, a més de fer una transferència internacional de pagament amb documents falsificats. Per formalitzar el lloguer, l’home va arribar a la casa amb un vehicle d’alta gamma i amb xofer privat la quall cosa donava confiança a la víctima que en cap moment va dubtar de la seva honorabilitat. Passats uns dies, la víctima no va rebre els diners i va denunciar els fets.

El passat 16 de febrer amb tota la informació recollida al llarg de la investigació, els agents van detenir l’home que, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat.

Només un mes després de ser detingut, l’estafador va començar a actuar novament. El 13 de març, es va denunciar una estafa que corresponia al mateix patró de conducte. Un home es va posar en contacte amb una immobiliària per llogar un àtic dúplex en un cèntric hotel de luxe. El preu del lloguer mensual era de 22.4000€ i el client el va reservar per tot l’any.

Com en les anteriors ocasions, l’home va lliurar documentació falsificada i va pagar 36.000 € en concepte dels honoraris de l’empresa amb transferències internacionals sense que mai acabessin ingressats al compte bancari.

Els investigadors van relacionar aquest fet amb l’estafador que un mes abans ja havien detingut per fets similars. Després de fer diferents gestions d’investigació per localitzar-lo van saber que l’home continuava vivint a l’àtic dúplex que havia llogat sense pagar i van anar a detenir-lo. Es trobava acompanyat d’una jove que va explicar que anteriorment havien estat vivint en un pis de luxe situat al Passeig de Gràcia de Barcelona.

L’home, amb antecedents similars comesos a Madrid, va quedar detingut i després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat. Els investigadors no descarten que estigui relacionat amb altres fets de mateixes característiques.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 26 de març de 2023