Territori

Parets C-17

Territori impulsa la construcció d'una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la C-17 a Parets del Vallès

query_builder   27 març 2023 14:37

event_note Nota de premsa

Territori impulsa la construcció d'una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la C-17 a Parets del Vallès

C-17 Parets Vallès{"name":"2023/03/27/14/28/a04361f4-042c-4b98-9601-947d7e7d4a7d.jpeg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":366288}


  1. El conseller Juli Fernàndez i Olivares anuncia per aquesta primavera la licitació de les obres, per un valor de 2,4 MEUR
  2. L’obra millora la connectivitat a banda i banda de la carretera i afavoreix la mobilitat descarbonitzada i activa
  3. En el marc de les actuacions en marxa per a millorar la funcionalitat i la seguretat a la C-17, el Govern posarà en funcionament el tercer carril entre Parets del Vallès i Granollers aquesta tardor

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat avui que el Departament licitarà aquesta primavera les obres per a construir una passarel·la per a vianants i ciclistes que creuarà la C-17 a Parets del Vallès i permetrà millorar la connectivitat entre un costat i altre de la carretera i afavorir la mobilitat descarbonitzada i activa. Aquesta obra suposarà una inversió prevista de 2,4 MEUR i s’emmarca en el conjunt d’actuacions que el Govern està desenvolupant per a millorar la funcionalitat i la seguretat en aquest important eix viari.


Fernàndez i Olivares ha assenyalat que aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de “tenir itineraris segurs en bicicleta i a peu” i, en aquest entorn, permetrà superar “la fractura que suposa la C-17 entre el nucli urbà i els sectors d’activitat econòmica”. D’aquesta manera, “podrem aconseguir desplaçaments que ara no es poden fer a peu i en bicicleta”. La nova passarel·la entrarà en funcionament l’any 2025. El conseller també ha posat de relleu que l’obra s’afegeix a un seguit “d’intervencions per a la millora de la seguretat, la fluïdesa i els accessos a la C-17”.


Actualment, els vianants i ciclistes amb origen nucli de Parets del Vallès o el veïnat de Can Pepet, en el costat oest de la C-17, que es volen dirigir al polígon industrial de Can Volart, ubicat al costat est de la C-17, han de creuar el pont existent de la C-35 que creua per sobre de la C-17. Els accessos al pont no disposen d’itinerari de vianants i el pont té una amplada reduïda, el que dificulta el trànsit de vianants i bicicletes.


Així, el Departament ha impulsat la construcció d'una passarel·la per a vianants i ciclistes que augmenti la permeabilitat de la carretera C-17 en aquest entorn i millori la seguretat viària, alhora que potenciï la mobilitat activa entre el nucli urbà de Parets del Vallès, el polígon industrial de Can Volart i el Circuit de Catalunya, en el marc de les polítiques del Govern per a fomentar l’ús de la bicicleta i dels modes de transport no motoritzats.


La nova passarel·la tindrà una longitud de 40 metres i una amplada de 3 m i la seva tipologia és la d’un arc metàl·lic tipus network, amb tirants inclinats que es distribueixen en forma de rombe. El traçat de l’actuació s’inicia a la rotonda de Parets del Vallès i amb un traçat corb transcorre pels terrenys que s'alliberen amb la nova configuració de l’enllaç de la C-35 com a conseqüència de les obres en marxa a la C-17. A l’arribar a la C-17, la passera gira per creuar la carretera perpendicularment i, un cop salvada la C-17, es crea una rampa sobre murs per arribar a la vorera de la zona de la masia de Can Volart i connectar amb el carrer del Gurri. L’itinerari es completa amb la connexió amb el barri de Can Pepet mitjançant unes escales i una vorera.


La construcció de la passarel·la a Parets del Vallès s’emmarca en les actuacions que el Govern està desplegant en els últims anys per a millorar les prestacions de la C-17, via que vertebra les comunicacions entre l’àrea de Barcelona, el Vallès Oriental, Osona i el Ripollès. Actualment, estan en execució tres obres en l’àmbit del Vallès, que sumen prop de 29 MEUR, entre les quals cal remarcar la configuració d’un tercer carril en sentit nord, entre Parets del Vallès i Granollers per augmentar la fluïdesa de la circulació.


  1. Tercer carril Parets del Vallès – Granollers: Aquesta actuació abasta una longitud de 3,6 quilòmetres i està en execució des de la tardor de 2021. Els treballs, de complexitat tècnica per l’entorn industrial i amb trànsit elevat en què es desenvolupen, conclouran aquesta tardor. L’obra compta amb una inversió de 18,2 MEUR. Cal recordar que el febrer de 2022 Territori va posar en servei el tercer carril de la C-17 en el sentit sud d’aquest tram, amb una inversió d’11 MEUR.


  1. Millora de l’accessibilitat a polígons de Granollers i de Lliçà d’Amunt: Estan en marxa des de la primavera de 2022 les obres per reordenar els accessos en un tram de la C-17 i construir un nou enllaç per a millorar la connectivitat de diverses zones industrials a Granollers (Font del Ràdium) i Lliçà d’Amunt (Can Montcau). Aquesta actuació, amb un pressupost de 8,7 MEUR, quedarà enllestida durant el primer trimestre de l’any que ve.


  1. Millora de l’accessibilitat a la C-17 a Mollet del Vallès i Martorelles: El Departament té en execució les obres per afavorir la fluïdesa del trànsit i les connexions en aquest àmbit, per un valor d’1,9 MEUR. Està en servei la nova rotonda que s’ha construït al barri de la Vinyota de Mollet del Vallès. Es preveu que l’obra finalitzi aquest estiu, amb l’entrada en funcionament de la rotonda prevista a Martorelles.


4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 366288

Fotografia

Fotografia 738901

Imatge virtual

Imatge virtual 227511

Imatge virtual

Imatge virtual 50364

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 927197

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia