President

El president Aragonès a l'acte "Més esport, més país"

El president Aragonès anuncia 200 milions per millorar les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya

query_builder   27 març 2023 19:45

event_note Nota de premsa

El president Aragonès anuncia 200 milions per millorar les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya

  1. Estem absolutament compromesos amb la promoció de l’esport per tot el retorn positiu que aporta a la societat"
  2. El cap de l’Executiu i la consellera Vilagrà encapçalen l’acte “Més esport, més país”
El president Aragonès a l'acte "Més esport, més país" (foto: Arnau Carbonell)
El president Aragonès a l'acte "Més esport, més país" (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/03/27/19/44/9dafaf99-1249-4d3f-8507-832c6060e6f3.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":141524}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui un pressupost de 200 milions en els propers 5 anys per millorar i modernitzar les instal·lacions i equipaments esportius arreu de Catalunya. Ho ha fet durant l’acte “Més esport, més país”, que s’ha celebrat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) davant de prop de 200 representants del món esportiu i local del país. A l’acte, també hi ha participat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha remarcat la importància d’aquestes línies d’ajut, les més importants dels últims anys en aquest àmbit.

Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, amb aquesta iniciativa “volem atendre totes les urgències” i “començar a revertir el dèficit d’inversions de la darrera dècada” perquè “estem absolutament compromesos amb la promoció de l’esport per tot el retorn positiu que aporta a la societat”. La voluntat del Govern, en paraules del president, és arribar “absolutament a tot arreu” perquè “moltes de les instal·lacions i equipaments esportius del país necessiten una posada a punt”.

Durant la seva intervenció, ha posat especial èmfasi en el paper de l’esport en la “inclusió”. En concret, ha subratllat el creixement de l’esport femení, així com la incorporació dels col·lectius de persones amb discapacitat i l’augment de la practica d’esports minoritaris. “Si hi ha més persones fent esport i més esports que abans, hi ha d’haver-hi, necessàriament, més instal·lacions i aquestes han d’estar més ben dotades”, ha conclòs.

L'acte "Més esport, més país" a l'INEFC (foto: Arnau Carbonell)
L'acte "Més esport, més país" a l'INEFC (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/03/27/19/46/9676b726-c8d3-4aa9-a20b-7da337895969.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":175429}

En concret, les línies d’ajuts van dirigides a quatre àmbits d’actuació:

-Manteniment, condicionament, reparacions i millores dels equipaments esportius de tots els municipis del país.

-Obra nova a totes les comarques del país. Amb més equipaments esportius repartits pel territori es podrà donar cabuda a les necessitats de tots els col·lectius i que cap persona es quedi sense l’oportunitat de practicar esport.

-Per donar resposta a les necessitats específiques en equipaments singulars que tenen una manca clara d’instal·lacions i que sense l’ajuda de la Generalitat no es podrien fer.

-I, finalment, s’oferiran línies de crèdit extraordinàries mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF) per arribar al teixit de clubs i federacions, que com a entitats privades sense ànim de lucre gestionen els seus propis equipaments esportius

La consellera Vilagrà a l'acte "Més esport, més país" (foto: Arnau Carbonell)
La consellera Vilagrà a l'acte "Més esport, més país" (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/03/27/19/45/56a3fb5a-f2f5-4508-96e8-f47314f4c0d1.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":114414}

La consellera Vilagrà ha recordat que amb aquest projecte “aconseguim donar una resposta molt potent a una demanda unànime dels consistoris davant una mancança d’inversió en instal·lacions esportives en la darrera dècada”. En aquest sentit, Vilagrà ha afegit que “amb l’actual xarxa d’equipaments esportius no podem donar cobertura a totes les demandes de les persones, de les entitats esportives ni tampoc a l’increment de demanda, per exemple per l’augment de la pràctica esportiva femenina”.

L’acte, que ha estat conduït per la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha comptat amb les intervencions de la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, que ha subratllat la rellevància d’aquests ajuts per al món esportiu, i també el secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, que ha posat èmfasi en què la tramitació per aconseguir els ajuts serà àgil.

En nom del món local, també han parlat l’alcalde de Palau-Solità i de Plegamans, Oriol Lozano, i en representació del teixit esportiu, la jugadora de korfball, Nora Hendrikse, i la directora tècnica del Barça CBS, Núria Martínez.

4  

Imatges

Més esport, més país (fotografia 1)

Més esport, més país (fotografia 1) 3465353

Més esport, més país (fotografia 2)

Més esport, més país (fotografia 2) 3953298

Més esport, més país (fotografia 3)

Més esport, més país (fotografia 3) 3941602

Més esport, més país (fotografia 4)

Més esport, més país (fotografia 4) 3739522

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia