Salut

Àrea quirúrgica de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Model de coordinació territorial a les Terres de l'Ebre per millorar els temps d'espera al sistema de salut

query_builder   28 març 2023 11:00

event_note Nota de premsa

Model de coordinació territorial a les Terres de l'Ebre per millorar els temps d'espera al sistema de salut

  1. El model de coordinació territorial permetrà oferir una millor accessibilitat en procediments quirúrgics i proves diagnòstiques
Àrea quirúrgica de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta{"name":"2023/03/28/10/46/ba9e363e-95f8-41a8-9d1e-a57246adcc5a.jpg","author":"ICS. Terres de l'Ebre","type":"0","location":"0","weight":264155}

La Regió Sanitària Terres de l'Ebre ha impulsat un nou model de coordinació territorial per tal de millorar les llistes d'espera dels processos quirúrgics, proves diagnòstiques i consultes externes, amb l'objectiu de disminuir així els temps de demora de les persones ateses.

L'eix principal d'aquest model de coordinació consisteix a aplicar un sistema de col·laboració entre els centres ebrencs per tal de donar resposta de forma conjunta i cohesionada com a línia estratègica fonamental del sistema de salut mitjançant equips territorials de professionals i serveis.

Així doncs, durant aquest any més de 1.600 procediments quirúrgics i 1.700 proves diagnòstiques, principalment cirurgies menors o procediments de baixa complexitat, seran abordats de manera conjunta entre l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), l'Hospital Comarcal d'Amposta (HCA), l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre (HCME) i la Clínica Terres de l'Ebre (CTE).

Serveis estesos i equips de coordinació territorial de cardiologia i al·lergologia

Des de la Regió Sanitària Terres Ebre s'estan coordinant i implantant circuits de millora en l’atenció a les persones entre els diferents centres i proveïdors de salut per tal d'acostar els serveis a la gent i procurar així evitar desplaçaments de la població.

El grup de treball de coordinació en cardiologia va ser iniciat a la Regió Sanitària amb la finalitat de tractar les problemàtiques territorials que es presenten en aquest àmbit. Aquesta mesura permet una millor coordinació i una atenció més eficient a les persones amb problemes cardíacs, unificant criteris, recursos, procediments, circuits i sistemes d’informació a tota la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, sota el lideratge dels professionals de l’HTVC. Una de les accions més destacades és la implantació de protocols consensuats entre l'Atenció Primària i els centres hospitalaris del territori, com és el cas de la revisió dels marcapassos als centre d’Atenció Primària per part dels cardiòlegs.

En aquest mateix sentit, des de la Regió Sanitària s’ha impulsat també el servei estès d’al·lergologia. Des de l’HTVC els professionals d’al·lergologia fan les visites als usuaris de l’Altebrat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME) per tal d’evitar que siguin les persones ateses les que s’hagin de desplaçar. Aquest model territorial farà possible que coordinadament i entre tots els centres hospitalaris de les Terres de l’Ebre es pugui donar resposta a l’actual situació de llistes d’espera.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre, ha destacat la voluntat del Departament de Salut de "treballar per tal que el sistema de salut ebrenc doni una resposta unificada a les necessitats de la població, apropant els serveis sanitaris a les persones ateses i no al revés". Finalment, Roca ha ressaltat i agraït "el consens entre les gerències territorials dels proveïdors de salut del territori per tal de dur a terme aquest model de cooperació territorial".

Tortosa, 28 de març de 2023

1  

Imatges

Àrea quirúrgica de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Àrea quirúrgica de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta 264155

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia