Cultura

Supernit

El SX3 i la Xarxa de Biblioteques Públiques presenten la Supernit amb en Titó

query_builder   28 març 2023 13:29

event_note Nota de premsa

El SX3 i la Xarxa de Biblioteques Públiques presenten la Supernit amb en Titó

  1. Gairebé un centenar de bibliotecaris han assistit aquest migdia a la presentació de la tercera edició de la Supernit a les biblioteques a les instal·lacions de TV3
  2. A l'acte hi han participat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, juntament amb els responsables i l’equip del programa Titó, del SX3
  3. Aquest esdeveniment multitudinari per fomentar la lectura entre el públic infantil enguany compta amb el popular personatge del Titó com a prescriptor
Supernit {"name":"2023/03/28/13/26/71dff46e-f371-4db9-b768-041bc8ae8a29.jpeg","author":"Arnau Pascual- Depratament de Cultura ","type":"0","location":"0","weight":184110}


El divendres 19 de maig, a partir de les 19.00, els nens i nenes podran participar a la Supernit a les biblioteques, que tindrà lloc en més de 220 equipaments d’arreu del territori, fruit de la col·laboració del SX3 amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. Després de l’èxit de les edicions del 2018 i 2019, arriba la tercera edició d’aquest esdeveniment multitudinari, en què es comptarà amb en Titó com a prescriptor, just quan aquest popular personatge del nou SX3 acaba de publicar el primer llibre del programa, “Les excursions d’en Titó”.

Amb l’objectiu de tornar a ser l’esdeveniment simultani arreu del territori amb més seguiment de la història del SX3, els nens i nenes que hi vulguin participar hauran d’anar a la biblioteca que tinguin més a prop, a partir de l’1 de maig, per inscriure’s a la Supernit. La proposta, que és gratuïta, té les places limitades a la capacitat de cada equipament.

Gairebé un centenar de bibliotecaris han assistit aquest migdia a la presentació de la tercera edició de la Supernit a les biblioteques a les instal·lacions de TV3, amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, i el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, juntament amb els responsables i l’equip del programa 'Titó', del SX3.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat que “l’aliança de la televisió nacional de Catalunya amb les biblioteques públiques per fomentar la lectura entre els nens i nenes és un èxit col·lectiu, un èxit de país”. “Des del Departament de Cultura volem agrair a les bibliotecàries la vostra dedicació diària i persistent al servei de la lectura i de la cultura en general”, ha dit Garriga. “També volem posar en valor la tasca dels municipis i entitats supramunicipals, que cada dia garanteixen l’accés de la ciutadania a un dret bàsic com és la lectura, i reconèixer la clara aposta de la CCMA per la biblioteques i per l’indispensable hàbit de llegir”.

Les novetats de l’esdeveniment arriben de la mà del renovat SX3, amb la cara més popular entre els més petits: en Titó. En un dels capítols nous, en Titó i el seu amic John C. convidaran els infants a anar d’excursió a la biblioteca, on gràcies als llibres es pot viatjar a diferents mons. A partir de l’1 de maig, data en què s’obriran les inscripcions a la Supernit, s’anunciarà aquesta sortida tan especial a través de les plataformes digitals del nou SX3.

Una altra de les sorpreses de la proposta d’aquest 2023 serà l’estrena d’una cançó i un videoclip: “La biblioteca està plena de llibres”. Aquesta peça, creada expressament per ala Supernit, està protagonitzada per la versió animada en 3D del Titó i els animals del “Fa la la” que sempre l’acompanyen: el Ruquicorn, l’Oca de l’Empordà, l’Os bru del Pirineu i el Tritó del Montseny.

La Supernit és una iniciativa del SX3 i la CCMA en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat.

1  

Imatges

Foto de grup amb els personatges de SX3, la consellera de Cultura i la presidenta de la CCMA

Foto de grup amb els personatges de SX3, la consellera de Cultura i la presidenta de la CCMA 133519

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia