Empresa i Treball

Creix un 15,2% el nombre de startups al Penedès el 2022

Creix un 15,2% el nombre de startups al Penedès el 2022

query_builder   28 març 2023 14:00

event_note Nota de premsa

Creix un 15,2% el nombre de startups al Penedès el 2022

  1. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 38 startups a la vegueria del Penedès que ocupen 181 persones i es dediquen als sectors de l’e-commerce, els serveis empresarials, la moda i el disseny, les TIC i el mòbil, i l’agricultura
  2. Ho han donat a conèixer el director general d’Indústria i el director executiu d’ACCIÓ en un acte amb 80 directius i directives d’empreses penedesenques per presentar els serveis i ajuts d'ACCIÓ per al teixit productiu per aquest 2023
  3. Enguany el Govern destinarà 200 milions d’euros en ajuts i serveis a la indústria i la competitivitat, un 22% més que l'any passat

La vegueria del Penedès compta actualment amb 38 startups (dades 2022), un 15,2% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Aquestes empreses emergents generen 181 llocs de treball i es dediquen principalment als sectors de de l’e-commerce, els serveis empresarials, la moda i el disseny; les TIC i el mòbil, l’agricultura.

Ho ha donat a conèixer aquest dimarts davant de 80 empreses penedesenques el director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, en el marc l’acte ‘ACCIÓ ON. Fem avui l’empresa del demà’, que s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació del delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar Claramunt, i de les empreses Picvisa, Industrias Bolcar i Agustí Torelló.

El director general d’Indústria ha subratllat que “en un context de canvi continu, les empreses estan obligades a transformar-se i millorar els seus productes i serveis”. “Tot Europa aposta per millorar les polítiques industrials, un objectiu que a Catalunya es vehicula mitjançant el Pacte Nacional per a la Indústria, que té un pressupost de 3.000 milions d’euros amb l’objectiu d’incrementar el pes de la indústria sobre el PIB català”, ha destacat.

En aquest sentit, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que “el teixit empresarial del Penedès està experimentant un creixement molt positiu”, tal com ho posa de manifest “l’ecosistema de startups, que està evolucionant molt bé i està començant a crear un ecosistema i una massa crítica rellevant al territori, que hem d’aconseguir que creixi encara més”.

Romero també ha subratllat“el dinamisme del sector exterior de les comarques del Penedès”. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, “actualment en aquestes comarques hi ha 1.768 empreses exportadores, un 12% més que l’any 2019, l’últim any en què es van publicar les dades abans de la pandèmia”. Les exportacions amb origen al Penedès es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, Portugal, els Estats Units i Itàlia, mentre que els sectors amb més presència internacional són el dels vins, caves i begudes, l’alimentació, l’automoció, la química i plàstics, i el packaging.

Més suport al teixit productiu

En el marc de la jornada el director general d’Indústria, Oriol Alcoba, ha donat a conèixer que, “el Govern destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022”. En aquest sentit, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha anunciat que “enguany posarem en marxa 5 noves línies d’ajut que estaran dotades amb un pressupost de 13 milions d’euros”. Romero ha explicat que aquestes línies contemplen ajuts per a diferents àmbits “des de la internacionalització, incloent-hi específicament el comerç ‘online’ i el suport a la implantació a l’exterior”, a més d’“una línia de co-inversió per a les primeres fases de les startups i una altra per a la innovació tecnològica”.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Girona i Manresa.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


1  

Imatges

El director general d'Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i el director executiu d'ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, durant l'acte a Vilafranca.

El director general d'Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i el director executiu d'ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, durant l'acte a Vilafranca. 245135

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia