•S’amplia fins als 14 anys d’edat dels fills o filles la flexibilitat horària per motius de conciliació

•També s’amplia el permís de lactància per a les famílies monoparentals

El Govern ha ratificat l’acord de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAGC) del passat 9 de març en relació amb l’aprovació de noves mesures socials, laborals i de flexibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar.

Les mesures acordades inclouen l’ampliació de la flexibilitat horària per motius de conciliació fins als 14 anys d’edat dels fills o filles. D’altra banda, no caldrà supeditar a les necessitats del servei la reducció de jornada, amb reducció proporcional de retribucions, quan el motiu sigui la cura directa d’un fill o filla de 13 o 14 anys. El límit d’edat dels menors a càrrec per a l’aplicació d’aquestes mesures era, fins ara, els 12 anys.

També s’amplia el permís de lactància en el cas de famílies monoparentals i a la persona progenitora d’una família monoparental se li reconeix el gaudiment acumulat dels permisos de lactància que tenen les dues persones progenitores de famílies no monoparentals. D’aquesta manera, tindrà dret a absentar-se dues hores diàries de la feina, que podrà dividir en dues fraccions d’una hora.