1. Des d’Alcanar s’ha presentant una nova guia pràctica dirigida als professionals


Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. {"name":"2023/03/28/19/20/ec40248b-56dc-473b-85ed-226ca4416c80.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":424586}

El director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, ha presentat aquest dilluns a Alcanar la nova Guia pràctica per incorporar la perspectiva LGBTI+ a les residències i altres centres i recursos per a les persones grans. La guia té com a objectiu incorporar la perspectiva LGBTI+ a totes les residències i altres centres i recursos per a les persones grans de Catalunya, amb l’objectiu de donar eines a les persones que hi treballen per gestionar aquesta diversitat, així com per prevenir qualsevol cas d’LGBTI-fòbia o actuar davant d’un cas si es produeix.


La guia va dirigida principalment als equips directius i al personal tècnic i professional de les residències per a la gent gran (tant de titularitat pública com concertades i privades), dels centres sociosanitaris, dels centres de dia i de les associacions patronals dedicades als serveis a les persones grans, així com per als que treballen de manera directa o indirecta amb les persones grans, des d'hospitals a centres d’atenció primària, biblioteques, centres cívics i associacions i entitats de drets socials. Ofereix indicacions per aplicar de manera transversal en el servei la perspectiva LGBTI+ i garantir espais segurs a les persones grans en què es puguin expressar lliurement sense por al rebuig.


“El dret a poder ser, a mostrar-se o a estimar com vulguis i a qui vulguis ha de ser un dret que es garanteixi al llarg de tot el cicle de vida d’una persona i, evidentment, l’etapa de la vellesaha de poder ser gaudida també amb total plenitud. I més, si tenim en compte que les persones grans, sovint, ja pateixen discriminació, rebuig i aïllament, per raó de la seva edat”, ha valorat Florensa.


“És una guia molt aterrada i proporciona recomanacions molt pràctiques, com la revisió de formularis i reglaments en clau LGBTI, l’especificació d’unes normes de convivència que defineixin expressament el respecte cap a la diversitat o l’ús d’un llenguatge inclusiu”, ha explicat la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño.


“La guia neixde la col·laboració interdepartamental. Hem de garantir el dret de les persones a ser com vulguin ser, sobretot en aquesta etapa de la vida i després que durant anys, en alguns casos, hagin vist aquests drets minvats”, ha assegurat el director dels Serveis Territorials de Drets Socials a les Terres de l’Ebre, Juan Manuel Jaramillo Ropraz.


L’acte, al Casal cívic d’Alcanar, s’ha emmarcat en la commemoració del Dia Internacional de la Visibilitat Trans* i ha comptat també amb un col·loqui sobre vivències LGBTI+ a centres per a persones grans i una lectura teatralitzada.28 març 2023