Salut

El CUAP Mollerussa començarà a construir-se durant el mes de maig

El CUAP Mollerussa començarà a construir-se durant el mes de maig

query_builder   29 març 2023 12:04

event_note Nota de premsa

El CUAP Mollerussa començarà a construir-se durant el mes de maig

  1. El gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, ha visitat avui el terreny on s’ubicarà el futur equipament, que prestarà servei d’atenció urgent i continuada directa per la comarca del Pla d’Urgell i poblacions properes de les Garrigues i l’Urgell
El CUAP Mollerussa començarà a construir-se durant el mes de maig{"name":"2023/03/29/12/02/aa9e7489-cb09-46e1-a3f9-5cbeb19df62d.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":1610547}

La construcció del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Mollerussa arrencarà durant el mes de maig i acabarà a finals d’any. Així ho ha assegurat el gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, en una visita avui al terreny on s’ubicarà el CUAP, un equipament que, ha garantit, “evitarà molts desplaçaments pel territori, ja que millorarà i ampliarà l’atenció sanitària urgent de baixa i mitjana complexitat, que fins ara es prestava al CUAP Lleida o a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.”

Tal com va avançar fa unes setmanes el conseller de Salut, Manel Balcells, en la seva visita a Lleida, el CUAP Mollerussa és un dels diversos projectes de remodelació i de nova construcció que actualment està duent a terme el Govern i que han de permetre afrontar, en el futur pròxim, els nous reptes de millora de l'atenció sanitària al territori.

El nou centre serà el segon CUAP de la Regió Sanitària Lleida i estarà annexat a l’actual CAP Mollerussa en un terreny cedit per l’Ajuntament de Mollerussa. Tindrà una superfície d’uns 1.150 metres quadrats, a més d’una base del SEM. Donarà servei d’atenció continuada i urgent a unes 65.000 persones de les comarques del Pla d’Urgell (Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pla d’Urgell), les Garrigues (ABS Les Borges Blanques) i l’Urgell (ABS Agramunt, Bellpuig i Tàrrega). L’obra té un pressupost d’uns 3.718.000 € i és finançada amb fons europeus REACT.

La necessitat de disposar d’un nou CUAP a la regió sanitària fora de la ciutat de Lleida respon a diferents factors. En primer lloc, la gran dispersió geogràfica de la regió, que fa que actualment tota la població que requereix atenció urgent de mitjana complexitat hagi de desplaçar-se fins a la capital. En segon lloc, l’increment de població que ha viscut la comarca del Pla d’Urgell en els últims anys. En tercer lloc, el creixement de la cartera de serveis dels Punts d’Atenció Continuada, que es troben ubicats als mateixos CAP, i que a Mollerussa ha provocat una manca d’espais important.

Durant la visita, Llevot ha estat acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la directora d’Atenció Primària a Lleida de l’Institut Català de la Salut, Pilar Vaqué.

1  

Imatges

El CUAP Mollerussa començarà a construir-se durant el mes de maig

El CUAP Mollerussa començarà a construir-se durant el mes de maig 5610009

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia