1. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 63 startups a la vegueria que ocupen 391 persones i es dediquen principalment als sectors de la salut, els serveis empresarials, el turisme i l’alimentació
  2. Ho ha donat a conèixer el conseller d’Empresa i Treball en un acte amb 150 directius i directives d’empreses gironines per presentar els serveis i ajuts de l’agència per a la competitivitat de l’empresa pel 2023
  3. Enguany el Govern destinarà 200 milions d’euros en ajuts i serveis a la indústria i la competitivitat, un 22% més que l’any passat


La vegueria de Girona compta actualment amb 63 startups (dades 2022), un 23,5% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Aquestes empreses emergents generen 391 llocs de treball (un 50% més que el 2021) i es dediquen principalment als sectors de la salut, els serveis empresarials, el turisme i l’alimentació.

Ho ha donat a conèixer aquest dimecres davant de 150 empreses el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ a la seu de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Girona per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i les empreses Enplater, Tensormedical i Aigües de Sant Aniol.

El conseller Torrent ha subratllat que “el creixement en el nombre de startups a Girona explica la capacitat d’aquest territori per crear nous projectes i iniciatives que alimenten tot l’ecosistema empresarial i productiu”. Torrent també ha posat en valor “el dinamisme exportador de les empreses gironines”. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, “actualment a les comarques de Girona hi ha 3.477 empreses exportadores, un 18,6% més que l’any 2019, l’últim any abans de l’afectació de la pandèmia de la Covid-19”.

Les exportacions amb origen a Girona es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i els Estats Units, mentre que els sectors amb més presència internacional són l’alimentació, la maquinària i béns d’equipament; la química i plàstics; l’automoció i la transformació de metalls i altres materials.

Més suport al teixit productiu

En el marc de la jornada, Torrent ha donat a conèixer que “el Govern destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022”. El conseller ha assegurat que “volem traslladar un missatge al teixit empresarial de les empreses gironines: ACCIÓ és aquí per ajudar i acompanyar-les en els seus projectes empresarials en un context de canvis profunds i de transformació del model productiu”.

En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ ha anunciat que “enguany activem 5 noves línies d’ajut que estaran dotades amb un pressupost de 13 milions d’euros”. Castellanos ha detallat que donaran suport “a la promoció internacional de les empreses en format presencial i ‘online’ i a l’establiment de filials a l’estranger per ser més a prop de clients i proveïdors”. També aniran destinades “a la implementació de projectes d’innovació tecnològica i a la dinamització de l’ecosistema de startups amb una nova línia de coinversió per a startups ‘deeptech’”.Per últim, també ha detallat una línia d’ajuts “per estructurar projectes per captar finançament de l’Horizon Europe”.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Girona i Manresa.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

2  

Imatges

El conseller Torrent i el SEC Castellanos durant l'acte a Girona.

El conseller Torrent i el SEC Castellanos durant l'acte a Girona. 274055

El conseller d'Empresa i Treball en un acte amb 150 directius i directives d¿empreses gironines

El conseller d'Empresa i Treball en un acte amb 150 directius i directives d¿empreses gironines 768158