Salut

Salut i Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari

Salut i l'Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari

query_builder   29 març 2023 14:11

event_note Nota de premsa

Salut i l'Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari

  1. Es vol dotar la zona d’un nou espai que millori l’atenció assistencial tant de la Primària com de la Intermèdia i l’Hospitalària
  2. El protocol contempla la construcció d’un nou CAP, un sociosanitari i un hospital a sobre de terrenys per concretar i cedits pel consistori
Govern i Valls signen el conveni per a la construcció d’un parc sanitari{"name":"2023/03/29/13/25/2533adb2-fb69-49d9-a2ab-50cac7d19f12.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":1562143}

Valls i el seu àmbit territorial comptaran amb un nou parc sanitari que respondrà a les necessitats actuals i futures. Aquest inclourà Atenció Primària (CAP), Atenció Intermèdia (sociosanitari) i Atenció Hospitalària. El conseller de Salut, Manel Balcells; el director del Servei Català de la Salut, Ramon Canal; l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el president del Consell d’Administració de Gestió Pius Hospital Valls, Martí Barberà, han signat el protocol d’establiment de les bases de col·laboració institucional. La meta és aproximar els serveis públics a la ciutadania i facilitar la tasca dels professionals, potenciant els recursos disponibles per part del Pius. S’emmarca en l’aposta per la reordenació de la cartera de salut a Valls i la seva zona d’influència, materialitzat en el protocol subscrit per totes les parts el 19 de març del 2021.

Respon a una reivindicació històrica del territori i reflecteix l’interès del Govern de definir les pautes per a la construcció del parc sanitari de proximitat de manera sostenible i amb la prioritat de reforçar les condicions assistencials. El protocol és el marc de treball i consens per promoure els acords i les actuacions prèvies encaminades a assolir l’objectiu d’engegar una iniciativa fonamental per a l’estructuració sanitària de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

D’aquesta manera, Salut redactarà, tramitarà i aprovarà el planejament urbanístic general i derivat per al desenvolupament del parc sanitari, així com els plans funcionals necessaris previs al disseny i execució de les obres. L’Ajuntament de Valls cedirà gratuïtament el terreny al Servei Català de la Salut, que contempla engegar els serveis de Primària i Intermèdia, i aixecar el futur hospital.

El conseller de Salut, Manel Balcells, apunta que “necessitem els terrenys, quan els tinguem posarem en marxa el projecte. Posem fil a l’agulla tan aviat com sigui possible; el convertirem en realitat tan de pressa com es pugui, en una sola fase”. A més, ha afirmat que “necessitem espais nous, sostenibles i adequats al present i al futur, integrant l’atenció sanitària com la preveiem i pensem. És necessari per justícia i equitat territorial”.

Característiques del Parc Sanitari de Valls

L’acord fixa que el solar comptarà amb bona connexió i accessibilitat, preferiblement a peu des del nucli urbà o amb línies de transport urbà, adaptant, si cal, les existents. Ha de disposar de vials públics i restringits diferenciats per a usuaris i professionals.

A l’espera d’enllestir el Pla Funcional, que té en compte les necessitats d’atenció d’ara i les futures, la proposta d'ubicació haurà de disposar d'una superfície d'edificabilitat total superior als 29.000 m² i una superfície de sòl òptima d'entre 25.000 i 35.000 m² que permeti la construcció del nou hospital amb possible ampliació a futur.

El calendari per a la tramitació del planejament urbanístic i fins a la cessió del sòl es resoldrà tan aviat com sigui possible. El protocol signat té vigència fins a finals del 2025 i es pot prorrogar quatre anys més.

1  

Imatges

Salut i Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari

Salut i Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari 1546404

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia