Ferrocarrils

FGC

Quatre nous autobusos elèctrics connectaran l'estació de Ferrocarrils de Sant Joan amb el Polígon Can Sant Joan

query_builder   29 març 2023 19:23

event_note Nota de premsa

Quatre nous autobusos elèctrics connectaran l'estació de Ferrocarrils de Sant Joan amb el Polígon Can Sant Joan

  1. Els autobusos, operats per Moventis, han entrat en funcionament avui mateix
  2. La renovació amb busos elèctrics de la flota d’aquesta línia forma part de la iniciativa del Govern de descarbonització de la mobilitat


Foto
Foto de l'acte de presentació.
{"name":"2023/03/29/19/19/9417e18b-14ea-4209-b5c9-f47f1801d41c.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":153815}


El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori Gallissà, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i Mas, del director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella i Fortuny, del president de Moventia, Miquel Martí, i del conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, ha presentat avui els quatre nous autobusos elèctrics que donaran servei a la línia que uneix l’estació de Sant Joan de Ferrocarrils amb el Polígon Can Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès.

Els quatre autobusos, operats per Moventis, que avui han començat a funcionar, tenen una llargada de 18,6 metres, capacitat per a 118 persones usuàries, són accessibles i el seu consum és de 125 kWh per cada 100 km. Ferrocarrils subministrarà l’energia amb un punt de càrrega ultra ràpida a l’estació, que actualment està en procés d’instal·lació, com a complement de la càrrega nocturna de les bateries a les cotxeres de l’empresa operadora. La línia de Can Sant Joan té una demanda de 429.000 viatges anuals i és un dels millors exemples de les mesures per afavorir el desplaçament sostenible als polígons industrials mitjançant l’ús del transport públic, en aquest cas amb la intermodalitat entre bus i tren.

Foto
Foto de l'interior de l'autobús
{"name":"2023/03/29/19/13/865613a1-7bf2-4d92-a859-35a0784a12dc.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":157039}


Descarbonització de la mobilitat

El Departament de Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), està renovant amb autobusos elèctrics la flota de les set línies interurbanes que actualment connecten estacions d’FGC amb nuclis urbans i industrials propers. Seran les primeres set línies interurbanes 100% elèctriques de la Generalitat.

El desembre passat ja es va renovar amb autobusos elèctrics la línia que enllaça l’estació d’Olesa de Montserrat d’FGC amb Esparreguera. Les altres línies previstes d’electrificar són Bellaterra-Parc de l’Alba, Sant Vicenç dels Horts – Torrelles de Llobregat, Capellades – estació, Piera-urbanitzacions i Piera-Hostalets del Pierola.

En total s’acabaran substituint 12 autobusos dièsel per autobusos elèctrics. La utilització dels vehicles elèctrics està sent ja habitual en les xarxes de transport urbà però no així en les xarxes de transport interurbà on la necessitat d’autonomia dels vehicles per a la prestació dels serveis fa que no hi hagi encara una industria de vehicles elèctrics de transport públic totalment desenvolupada i cal ajustar cada actuació a les característiques i necessitats de cada servei.

Aquesta és una iniciativa que respon a la política de descarbonització de la mobilitat que impulsa el Govern i que suposarà la reducció de l’emissió de 800 tones anuals de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera. És una acció que contribueix a la millora de la qualitat de l’aire i també a la reducció de la contaminació acústica. Es tracta, de fet, d’una iniciativa inclosa en el Compromís d’Acció Climàtica del Govern i en l’Estratègia 10/30 d’FGC, d’acord amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.


Foment de la intermodalitat bus-tren

Ferrocarrils col·labora, des de l’any 2000, amb diferents operadors en el finançament de línies d’autobús interurbanes, competència de la Generalitat de Catalunya (a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat), en tant que són en part o en la seva totalitat línies de bus que aporten viatgers a Ferrocarrils i assumint el supòsit que si no existís la línia de bus la persona que avui fa l’enllaç no utilitzaria el servei ferroviari.

D’aquesta manera, es fomenta la intermodalitat bus-tren, coordinant horaris, establint uns enllaços de qualitat i promovent a la vegada l’ús del transport públic.

7  

Imatges

Foto autobús

Foto autobús 415174

Foto de l'acte de presentació

Foto de l'acte de presentació 272483

Foto de l'interior de l'autobús

Foto de l'interior de l'autobús 296206

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, durant la seva intervenció

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, durant la seva intervenció 155529

El director d'FGC Operadora, Oriol Juncadella, durant la seva intervenció

El director d'FGC Operadora, Oriol Juncadella, durant la seva intervenció 158582

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, durant la seva intervenció

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, durant la seva intervenció 170705

Foto autobús

Foto autobús 243448

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 363753

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia