Territori

TER

El Govern presenta la nova promoció de 86 habitatges de lloguer social a Sant Pere de Ribes

query_builder   29 març 2023 19:33

event_note Nota de premsa

El Govern presenta la nova promoció de 86 habitatges de lloguer social a Sant Pere de Ribes

  1. La nova promoció, les obres de la qual comencen aquest estiu, està situada a la Ronda de la Masia Nova, al nucli de Roquetes
  2. Els habitatges formen part del programa de lloguer assequible del Govern, que té com a objectiu impulsar aquest 2023 la incorporació de 10.000 nous habitatges al parc de lloguer social de Catalunya a través de diferents línies d’actuació


TER
El conseller Fernàndez durant la visita als terrenys on es construirà la nova promoció
{"name":"2023/03/29/19/32/81330e27-8d53-4cc2-9e6d-914b1506acf9.jpeg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":65940}

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido Tinta, i la directora de l’Institut Català del Sòl, (INCASÒL), Maria Sisternas i Tusell, ha presentat avui la nova promoció de 86 habitatges de lloguer assequible que se situarà a la Ronda de la Masia Nova, al nucli de Roquetes del municipi de Sant Pere de Ribes. El pressupost de licitació de les obres és d’11,73 M€ i el termini d’execució s’estima de 24 mesos. Es preveu que les obres s’iniciïn aquest estiu.

El projecte preveu la construcció de 86 habitatges a les illes 4 i 5 en unes parcel·les cedides per l’Ajuntament a l’INCASÒL, d’acord amb el conveni signat. Aquests terrenys estan situats a la Ronda de la Masia Nova núm. 34-40 i 42-48, cantonada amb el carrer Ball de Gitanes. El projecte ha estat redactat pels l’arquitectes David Martínez Gómez i Juan Valgañón Álvarez.

Aquesta promoció forma part del programa de lloguer assequible del Govern, que té com a objectiu impulsar aquest 2023 la incorporació de 10.000 nous habitatges al parc de lloguer social de Catalunya a través de diferents línies d’actuació. Així, a més de la promoció directa que fa l’INCASÒL, que finança les promocions amb els recursos generats per les fiances de lloguer, també se’n construiran a través dels ajuts a la promoció que, en el cas del Garraf, permetran assolir uns altres 249 pisos de lloguer assequible. En global, per tant, a la comarca, el Govern impulsa 335 nous habitatges protegits.

Fernàndez ha destacat que amb projectes d’habitatge com el de Roquetes “el que fem és fer efectiu i real el dret a l’habitatge”. “Hem d’assolir un parc d’habitatge de lloguer assequible suficient i això requereix d’uns quants anys d’esforços continuats i també requereix de la col·laboració de tothom. Tenim un repte al davant, el de garantir el dret a l’habitatge per a tothom, que és immens i per això hem de fer servir totes les eines al nostre abast. I aquí a Sant Pere de Ribes en tenim un bon exemple: el Govern, a través de l’Incasòl, construeix aquests 86 habitatges en un solar edit per l’Ajuntament”, ha conclòs.

Dos blocs de quatre plantes

La promoció consta de 2 blocs aïllats, de planta soterrani d’aparcament, planta baixa i 4 plantes pis. Els blocs d’habitatges estan ubicats en posició de ventall i l’espai entre ells forma part de l’espai verd públic del sector.L’accés a cadascun dels blocs es produeix des de la ronda de la Masia Nova, i ambdós s’estructuren amb un nucli de comunicació, amb 2 ascensors i 2 escales que donen servei, a través d’una passera exterior, a 9 o 10 habitatges per planta segons el bloc. Tots els habitatges tenen doble façana per a afavorir la ventilació i estan dotats de terrassa, safareig i estenedor.

Un únic nucli de circulacions per edifici permet organitzar tots els habitatges al llarg d’una passera d’accés tranquil·la i assolellada, que garanteix la il·luminació i ventilació natural creuada de cadascun dels habitatges. El projecte preveu un local comercial i plantes soterrani per aparcament.

La promoció d’habitatges s’organitza en 54 pisos de 2 dormitoris i 32 de 3. Tots disposen d’un espai diàfan de sala-menjador-cuina i bany complet. Els espais interiors de l’habitatge s’articulen en diagonal, són comunicants, sense passadissos i de configuració flexible. Les habitacions, desjerarquitzades, tenen aproximadament la mateixa superfície. Els dos espais exteriors el conformen una gran terrassa i l’espai privatiu de la passarel·la d’accés a l’habitatge. Les superfícies útils dels habitatges oscil·len entre 59,99 i 62,80 m².

L’edifici s’ha dissenyat per a obtenir la Certificació d’Eficiència Energètica A, gràcies a les proteccions solars passives de les façanes, els aïllaments previstos, la previsió de producció de calefacció i aigua calenta amb un sistema d’aerotèrmia individual i el sistema de captació d’energia solar fotovoltaica per a cobrir les necessitats dels espais comuns de l’edifici. Aquesta proposta d'habitatges respon als principals objectius de sostenibilitat i estalvi energètic resolts amb l’estructura, les instal·lacions i el manteniment.

1  

Imatges

TER

TER 47518

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia