1. Serà presentat per la germana del cineasta i comptarà amb la participació de la consellera de Cultura


TestamentRosa{"name":"2023/03/30/11/14/f4bebf72-5978-42ac-a31a-0548df957b6b.png","author":"Filmo","type":"0","location":"0","weight":224401}


Aquest vespre, a la seva Sala Chomón, la Filmoteca de Catalunya homenatjarà al cineasta Agustí Villaronga amb la projecció d’un dels darrers films del director, El testament de la Rosa’. L’acte serà presentat per la germana del cineasta, Paula Villaronga; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibánez, i el director de la Filmoteca, Esteve Riambau.

Villaronga va ser un dels grans protagonistes de la gala dels Premis Gaudí de cinematografia del gener passat. La mort del cineasta mallorquí va colpejar amb força el cor del cinema català el 22 de gener del 2023, el mateix dia que es lliuraven els Premis Gaudí, que es va convertir en un sentit homenatge al seu record a aquest cineasta que va lluitar per apropar els seus films a un univers en els quals coincidien els temes de la infància, la violència o la mort.

Amb l’acte d’avui, que tindrà lloc a partir de les 20 hores, la Filmoteca de Catalunya vol sumar-se al actes de reconeixement del director. Justament, El testament de la Rosa’, la pel·lícula que es projectarà, és un emotiu seguiment de la preparació d’un projecte teatral amb Rosa Novell que no va fer-se realitat pel càncer que patia l’actriu.

Després de la projecció de la cinta, hi haurà un torn obert de paraules entre els assistents, familiars i amics d’Agustí Villaronga, com ara la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, Rosa Vergés, Nora Navas, Josep Maria Civit, Jaume Peracaula, Edmon Roch, Ferran Audí, Pep Armengol, Tono Folguera, Sílvia Quer, entre molts d’altres.