1. El cap de l’Executiu ha participat aquest migdia en l’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2023, que s’ha celebrat a l’espai Endesa de Barcelona


Premis Crítica Serra d'Or{"name":"2023/03/30/14/08/456749b6-0869-4fba-a0dc-8b401117a07f.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":135749}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha participat aquest migdia en l’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2023, on ha fet una defensa de “la vitalitat cultural del país”, que és també, ha dit, “un molt bon indicador de la vitalitat de tota la nació”. Per a Aragonès, la cultura s’ha d’entendre “com una eina de construcció de ciutadania, de nació compartida, estructurada al voltant d’una llengua” , i ha assegurat que ha estat gràcies a l’esforç de generacions de catalans i a publicacions com Serra d’Or el fet que “tenim una cultura que pot mirar de front a front, en peu d’igualtat, a la resta de cultures de les nacions més avançades”.

És en aquest context, que Pere Aragonès ha lloat la contribució de la revista Serra d’Or, que amb la seva tasca durant 60 anys “ha enriquit l’univers cultural català”. El president ha descrit la revista com un espai de “diàleg reflexiu, plural i divers”, que “reflecteix bona part del que és avui Catalunya”, i ha subratllat que el que fa única aquesta publicació és el “seu compromís amb la cultura, amb el país i la societat catalana, i amb la llengua”.

El president ha felicitat els responsables de la publicació per la nova etapa d’aquesta revista, que s’ha presentat també aquest matí, i que és “una bona combinació de tradició i modernitat, sense voler perdre l’essència però mirant alhora al futur”.

Els Premis Crítica 2023, atorgat per la revista Serra d’Or de l’Abadia de Montserrat, premia aquelles obres destacades publicades durant el 2022. El president, durant la seva intervenció, ha felicitat els guardonats i els ha agraït el seu “esperit crític, la seva mirada transformadora i la voluntat de fer avançar la cultura i amb ella el conjunt del país”. El president ha destacat també l'estímul que aquests premis suposen per a la cultura i ha agraït a l'Abadia de Montserrat que faci possible aquests guardons així com la revista.


1  

Imatges

Premis Crítica Serra d'Or

Premis Crítica Serra d'Or 135749