port{"name":"2023/03/30/15/00/5537bd13-6982-4a24-a2db-ee96029b11b7.jpeg","author":"interior","type":"0","location":"0","weight":367999}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia iel president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó i Tenesa, han subscrit aquest matí un acord per a la ubicació d’una futura comissaria dels Mossos d’Esquadra al Port de Barcelona, que inclourà una Oficina d’Atenció al Ciutadà conjunta amb la Policia Portuària.

L’acord preveu la cessió d’unes instal·lacions i l’adequació d’aquestes a les necessitats operatives del cos de Mossos d’Esquadra per a poder albergar els serveis necessaris per cobrir el territori públic del Port de Barcelona. Així mateix, s’afavorirà també una major proximitat dels serveis al barri de la Barceloneta millorant així les capacitats reactives.

El conseller Joan Ignasi Elena ha assegurat “aquesta nova comissaria dels Mossos d’Esquadra és molt rellevant perquè assumirà les funcions del Port i també complementarà la que hi ha al districte de Ciutat Vella, i a tot Barcelona”.

Elena ha explicat que “s’hi destinaran tots els requisits necessaris per tirar-la endavant cobrint les necessitats funcionals dels Mossos d’Esquadra”. Elena també ha posat en valor que el cos de Mossos d’Esquadra s’encarregarà de la redacció del Pla Director de Seguretat de la Copa Amèrica de l’any vinent sota la direcció del comissari en cap, Eduard Sallent.

Per la seva banda, el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó ha explicat que “amb aquest acord es garanteix un model sòlid de seguretat al Port Vell de Barcelona, que estava pendent de resoldre des que el Port es va obrir a la ciutat amb motiu de la transformació d'ençà dels Jocs Olímpics del 1992. I reforcem la col·laboració que mantenim des del Port amb tots els cossos de seguretat de l’Estat”.

L’acord remarca que Mossos d’Esquadra donarà cobertura i assumirà les funcions que li són pròpies en matèria de seguretat pública a més de donar suport a la Policia Portuària allà on aquesta no pugui arribar.

L’objectiu és definir un model de seguretat del Port Vell–Port Ciutat que garanteixi que aquesta infraestructura, per on transiten a l’any més de 18 milions de persones i que rep força pressió d’aquelles problemàtiques que més afecten la ciutat, tingui cobertes les seves necessitats de prestació dels serveis públics de seguretat.