Incasòl

Render de la promoció

L'INCASÒL promourà 39 habitatges de protecció oficial a Begues

query_builder   30 març 2023 15:44

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL promourà 39 habitatges de protecció oficial a Begues

  1. Es cedirà el sòl amb dret de superfície perquè un promotor privat construeixi la promoció


La directora de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Maria Sisternas i Tusell i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Begues, Mercè Esteve i Pi, han signat el conveni que permetrà la construcció d’un màxim de 39 habitatges de protecció oficial al municipi distribuïts en tres edificis a l’àmbit de l’Escorxador de Begues.

L’INCASÒL convocarà properament el concurs per tal que un promotor privat sigui el que construeixi aquesta promoció en sòl públic cedit amb dret de superfície. La col·laboració amb agents socials, cooperatives i promotors privats en la construcció d’habitatge de lloguer social és una nova línia de treball que engega el Govern de la Generalitat per a incrementar en 10.000 habitatges el parc públic de lloguer.

Actualment, aquests terrenys són propietat de l’Ajuntament, que els cedirà en dret de superfície durant 75 a l’INCASÒL per tal que aquest convoqui una concurrència d’ofertes que possibiliti a un promotor privat l’accés a aquest sòl i promogui la construcció dels habitatges.

Els tres edificis se situaran a les parcel·les del Camí Ral números 25 i 23, i a Avinguda de Sitges 8 i 10. L’actuació també contempla la urbanització, no només d’aquests terrenys, sinó també de la zona verda de 2.254 m2 adjacent a les parcel·les, que anirà a càrrec de l’Ajuntament.

La construcció d’aquests edificis respon a la necessitat d’habitatge que viu el municipi, sobretot des de la crisi del 2009. Aquesta necessitat s’ha vist agreujada pel model suburbà que presenta el municipi, ja que ha causat que manquin habitatges de mida petita, fet que encareix els lloguers. Per tant, bona part de la població, sobretot la més jove, no pot accedir-hi. Per això, com a mínim un 25% dels habitatges es destinaran a joves menors de 35 anys.

L’INCASÒL disposa d’un parc de lloguer assequible d’uns 11.500 habitatges de protecció oficial distribuïts en 175 municipis de Catalunya. Aquesta és la segona promoció que construeix l’INCASÒL a Begues, la primera té 17 habitatges situats C/Mary Santpere.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 689302

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia