1. El cap de l’Executiu qualifica de “molt greus” els fets provats a la sentència de Laura Borràs i afirma que el cas “no té cap tipus de vinculació amb la repressió política”


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat en declaracions als mitjans la sentència condemnatòria del TSJC a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha destacat que “les institucions estan per sobre de totes les persones”, per la qual cosa ha instat tothom a “prendre les millors decisions per preservar les institucions”.

El president Aragonès, durant l'atenció als mitjans (foto: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, durant l'atenció als mitjans (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/03/30/19/19/68accf8d-cbdd-4875-bb98-9bb5bd246e1b.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":90160}

En aquest sentit, ha recordat que el cas afecta la segona institució del país i ha expressat el seu desig que “els grups parlamentaris trobin ben aviat les fórmules perquè el Parlament de Catalunya funcioni amb tots els seus àmbits de responsabilitat amb plenes funcions, també la Presidència”.

El cap de l’Executiu també ha afirmat que aquest cas “no té cap tipus de vinculació ni de relació amb la repressió política, ni la repressió judicial que estan patint representants polítics vinculats a l’independentisme pel seu compromís amb el referèndum de l’1 d’octubre”. I ha afegit que “el que és una estratègia de defensa personal legítima, en cap cas s’hauria d’escudar en una causa comuna i compartida, com és la causa per la independència de Catalunya, una causa també per construir un país lliure i net de corrupció”.

Pere Aragonès ha qualificat de “greus” els fets provats a la sentència, que, ha dit, “atempten contra la bona administració dels cabals públics”. “La falsedat documental en l’àmbit de la contractació pública és un fet molt greu”, ha afegit, i ha fet una crida a “refermar-nos més que mai contra totes les pràctiques vinculades a la corrupció”. “El nostre compromís és establir totes les garanties perquè fets com els provats en la sentència, no es produeixin més en cap àmbit institucional”, ha conclòs.