Protecció Civil

miniatura

Simulacre d'accident de trànsit al túnel de Casserres de la carretera C-16

query_builder   31 març 2023 10:35

event_note Nota de premsa

Simulacre d'accident de trànsit al túnel de Casserres de la carretera C-16

Protecció Civil de la Generalitat i Cedinsa – empresa que gestiona l’autovia - han organitzat la passada matinada un simulacre d’accident de trànsit amb posterior incendi a l’interior del túnel de Casserres de la carretera C-16 (Berguedà).

El simulacre ha consistit en un accident de trànsit entre dos vehicles dins el túnel en direcció sud. Com a conseqüència de l’accident hi ha hagut tres persones ferides i s’ha hagut de fer l’excarceració de dues d’elles atrapades en un dels vehicles. A més, un cop passat l’accident, hi ha hagut l’incendi d’un vehicle.

En rebre l’avís de l’accident, l’activitat ha realitzat una primera comunicació al telèfon d’emergències 112, facilitant tota la informació sobre l’accident i l’afectació a persones; i tot seguit ha fet la trucada al CECAT de Protecció Civil per transmetre les mateixes dades o complementar-les. Així mateix, ha informat de l’activació del PAU en emergència i de les accions dutes a terme pels equips d’actuació del pla d’autoprotecció.

L’objectiu del simulacre ha estat posar a prova el PAU de la instal·lació i avaluar la coordinació entre els diferents actuants i la comunicació i traspàs d’informació entre aquestes estructures.


Participants al simulacre

Cedinsa, com a empresa gestora de la infraestructura, ha activat tots els recursos previstos en el Pla d’Autoprotecció (PAU), des del personal de la sala de control com els equips de primera intervenció, el cap d’intervenció i el responsable de seguretat del túnel. En detectar l’incident ha activat el protocol de tancament del túnel, ha trucat al 112 per activar els recursos externs i ha activat el PAU en fase d’emergència, desplaçant equips a la carretera per a la gestió del trànsit.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat quatre dotacions: una de comandament i tres vehicles d’aigua dels parcs de Berga, Puig-reig, Gironella i Sallent.

Un cop han arribat al lloc, han tallat la circulació (creant una zona segura) i han dut a terme el rescat de les víctimes implicades. Posteriorment al rescat de les víctimes, s’ha produït un incendi en un dels vehicles que ha estat extingit per les dotacions de bombers. A més, també han procedit a la desconnexió de bateries, i la retirada i neteja de la via per poder recuperar la normalitat a la zona.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)ha arribat al lloc de l’incident on ha fet una valoració inicial de la situació. A continuació ha realitzat un triatge per veure l’estat dels ferits i ha procedit a assistir als afectats per ordre de gravetat.

El SEM ha assistit a tres afectats, un d’ells atrapat en estat greu que l’ha estabilitzat durant l’excarceració per part dels bombers. Posteriorment ha iniciat el traslladat dels ferits a diferents destins hospitalaris en funció de la seva patologia i gravetat.

En aquest simulacre hi han participat 3 unitats del SEM (una unitat SVB, una unitat SVA i un comandament), i ha comptat amb 6 professionals.

Els Mossos d’Esquadra han mobilitzat una patrulla de Trànsit i dues dotacions dels Mossos de Seguretat Ciutadana de Berga. Al simulacre, s'han encarregat de realitzar els talls viaris necessaris per garantir la seguretat de l'operatiu que participava en la resolució de l'emergència.

Protecció Civil de la Generalitat ha participat amb el personal de l’Operativa Territorial de Protecció Civil a la Catalunya Central i amb l’equip de guàrdia del CECAT fent el seguiment i observació del simulacre.

Com a figurants i ferits del simulacre hi han participat una vintena d’estudiants de Tècnics d’Emergències Sanitàries de l’Institut de Vic.

La carretera C-16 ha estat tallada al trànsit mentre ha durat l’exercici, i s’ha informat als conductors a través dels panells i la pàgina web del Servei Català de Trànsit.


4  

Imatges

FOTO 1

FOTO 1 2026197

FOTO 2

FOTO 2 2098252

FOTO 3

FOTO 3 2831619

FOTO 4

FOTO 4 2794710

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia