Esport

Presentació ajuts federacions

Esportcat es reuneix amb les 71 federacions esportives catalanes per compartir les novetats de la convocatòria de subvencions

query_builder   31 març 2023 10:05

event_note Nota de premsa

Esportcat es reuneix amb les 71 federacions esportives catalanes per compartir les novetats de la convocatòria de subvencions

  1. La convocatòria s’amplia a dues temporades i s’hi destinaran 28,5 milions d’euros
  2. El nou mecanisme permet que per primera vegada cada federació conegui l’import específic per la següent temporada
Presentació ajuts federacions{"name":"2023/03/31/10/05/659cb3bb-8a33-4f83-a17e-cb787445b842.JPG","author":"Esportcat","type":"0","location":"0","weight":3143861}


Trobada entre Esportcat i responsables de les federacions esportives catalanes per conèixer les novetats de l’ajut del 2023. Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, i Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport, han presentat una “transformació” de la subvenció davant de més de 120 representants (entre presidents, gerents i personal tècnic) de les 71 federacions esportives catalanes.

Segons han avançat la i el responsable d’Esportcat, el nou mecanisme permetrà que, per primera vegada, cada federació conegui l’import específic per la temporada següent i, d’aquesta manera, puguin apostar per plans de futur. En definitiva, un gir conceptual de l’ajut per deixar de subvencionar activitat de la temporada anterior i poder pensar a llarg termini. “Canvi de cicle” s’ha definit des d’Esportcat.

Caula ha detallat que el redisseny sorgeix després de les reunions realitzades amb les 71 federacions que es van dur a terme durant el 2022. “Ens compartíeu l’any passat una realitat i ens exposàveu les vostres necessitats. Avui us presentem una nova eina amb la qual intentem donar resposta a les vostres demandes, amb creativitat, innovació i una mirada més àmplia”, ha traslladat la secretària general. En definitiva, “deixar de pensar en passat i projectar el futur”, ha conclòs.

Per executar-ho, el Govern destinarà 28,5 milions d’euros per la convocatòria actual, que abarca dues temporades, la 2022-2023 i la 2023-24. Un total de 14,25 milions d’euros per temporada, la mateixa xifra que l’anterior, la dotació econòmica més alta dels últims 10 anys.

Per la seva part el director del Consell Català de l’Esport (CCE), ha compartit els aspectes més tècnics de la convocatòria. “La nova aposta treballa per proporcionar-vos més estabilitat, reduir, en la mesura del possible, les tensions de tresoreria i, finalment, tenir més capacitat i seguretat per planificar plans a llarg termini” ha subratllat Villatoro. El director del CCE ho ha resumit amb tres idees: més estabilitat, més planificació i més ambició”.

Villatoro també ha fet un breu balanç de la convocatòria anterior. Els 14,25 milions d’euros que, enguany, es consoliden, van ser l’import més alt dels últims 10 anys, i van finançar a 3.022 actuacions executades per les federacions. “Com deia la secretària general, donem resposta a les vostres demandes: més ajuts i, en la mesura del possible, agilitzar la resolució i la liquiditat”, ha compartit.

Les llicències femenines federatives augmenten quatre punts percentuals respecte al 2019

El nombre de llicències federatives augmenta, per primer cop, després de l’embat produït per la pandèmia de la COVID-19. Segons les dades recollides i treballades pel Consell Català de l’Esport, el 2022 va produir-se un augment de 17.077 respecte al 2019, de 620.308 fitxes a 637.385. I, en esport femení, el tant per cent ha augmentat quatre punts des de la pandèmia. Actualment, les dones representen el 30% del total de llicències federatives.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia