Empresa i Treball

Creix un 21% el nombre de startups a la Catalunya Central el 2022

Creix un 21% el nombre de startups a la Catalunya Central el 2022

query_builder   31 març 2023 11:26

event_note Nota de premsa

Creix un 21% el nombre de startups a la Catalunya Central el 2022

  1. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 46 startups que ocupen 310 persones i es dediquen principalment als sectors dels serveis empresarials, la salut i l’alimentació
  2. Ho ha donat a conèixer el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ en un acte amb un centenar de directius i directives d’empreses locals per presentar els serveis i ajuts d’ACCIÓ per al teixit productiu per aquest 2023
  3. Enguany el Govern destinarà 200 milions d’euros en ajuts i serveis a la indústria i la competitivitat, un 22% més que l’any passat


La vegueria de la Catalunya Central compta actualment amb 46 startups (dades 2022), un 21% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Aquestes empreses emergents generen 310 llocs de treball (un 21% més que el 2021) i es dediquen principalment als sectors dels serveis empresarials, la salut, l’alimentació, l’e-commerce, i les TIC i el mòbil.

Ho ha donat a conèixer aquest divendres davant d’un centenar d’empreses el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, en el marc l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’, celebrat al Palau firal de Manresa per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació de la delegada territorial del Govern de la Generalitat la Catalunya Central, Montse Barniol Carcasona, i les empreses Casa Mas, Condals Group i Montana Colors.

Durant la seva intervenció, Castellanos ha subratllat que la Catalunya Central “és un dels grans motors industrials de Catalunya, compta amb una economia diversificada i un teixit empresarial internacionalitzat, fortament innovador i amb molta capacitat de transformació, motiu pel qual tindrà un paper fonamental per a la reindustrialització de tot el país”. El conseller delegat d’ACCIÓ ha destacat que les comarques de la Catalunya Central són “un focus d’innovació i emprenedoria tecnològica” i que actualment compten amb “46 startups, un 21% més que l’any anterior”.

També ha posat en valor el dinamisme del sector exterior de la Catalunya Central. En aquest sentit, ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, actualment a la Catalunya Central hi ha 2.241 empreses exportadores, un 23,7% més que l’any 2019, l’últim any en què es van publicar les dades abans de la pandèmia. Les exportacions amb origen a les comarques de la Catalunya Central es dirigeixen principalment a França, Alemanya, Itàlia i Portugal, mentre que pel que fa als sectors amb més presència internacional, lideren les exportacions els de l’alimentació, la transformació de metall i altres materials, l’automoció, la maquinària i béns d’equip, i el tèxtil i la moda.

Més suport al teixit productiu

En el marc de la jornada Castellanos ha donat a conèixer que el Govern, a través d’ACCIÓ, “destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022”. “Aquesta xifra demostra la confiança del Govern en ACCIÓ com a instrument de competitivitat”, ha subratllat.

Castellanos també ha anunciat que enguany s’activen 5 noves línies d’ajut amb un pressupost de 13 milions d’euros per impulsar nous projectes d’innovació tecnològica per part d’empreses catalanes, la promoció internacional, l’obertura de filials a l’estranger, el creixement de startups deeptech i l’accés als fons europeus de l’Horizon Europe. “Tenim molt clara la nostra voluntat d’escoltar les necessitats de l’empresa i adaptar els ajuts i serveis d’ACCIÓ a les necessitats del teixit empresarial”, ha destacat.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts, serveis i programes d’ACCIÓ per aquest 2023, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, la Seu d’Urgell, Tarragona, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Girona i Manresa.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ



1  

Imatges

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, durant l'acte a Manersa.

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, durant l'acte a Manersa. 699255

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia