Protecció Civil

comissio autoproteccio

Protecció Civil de la Generalitat homologa 18 nous plans d'autoprotecció

query_builder   31 març 2023 12:08

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat homologa 18 nous plans d'autoprotecció


 1. Del total de PAUs, 4 corresponen a concerts i la resta a establiments industrials, túnels i espais de pública concurrència
 2. La majoria corresponen a les comarques de Barcelona (10), seguit del Camp de Tarragona (4), Lleida (2), Girona (1) i Penedès (1)
 3. A la mateixa Comissió d’avui, 35 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos


A la reunió d’avui divendres, 31 de març, la Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat 18 nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, concerts, instal·lacions amb foc, túnels o edificis d’oficines, entre altres.

A la Comissió d’Autoprotecció hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, que ha presidit la reunió per delegació de la directora general; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria; i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La reunió d’aquest divendres ha estat la tercera del 2023 i la 20ena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el març de 2021), creada per agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i que ha permès reduir de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 18 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 554 homologats a les anteriors reunions de la Comissió des del seu començament al març del 2021 fins avui, de manera que deixen un total de 572 plans d’autoprotecció homologats.


Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, centres comercials, concerts o túnels ferroviaris, entre altres

Per vegueries, els 18 Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui pertanyen a:

 1. Barcelona: 10
 2. Camp de Tarragona: 4
 3. Girona:1
 4. Lleida: 2
 5. Penedès: 1


Entre els plans homologats, la majoria corresponen a activitats no temporals i només 4 són activitats temporals (concerts en espais delimitats). Pel que fa a les activitats no temporals hi ha: 2 establiments afectats per la normativa d’accidents greus; 2 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; 2 instal·lacions amb elevada càrrega de foc; una instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importats; un edifici d’oficines; un túnel ferroviari; un centre comercial; un hospital; un establiment d’ús docent; un centre de dia i residència de gent gran; i un hotel.

Entre els PAU homologats avui, destaquen els de les 2 indústries afectades per la normativa d’accidents greus (Seveso): Repsol Química de el Morell, que forma part del PLASEQTA, i Esteve Química de Lliçà de Vall, que forma part del PLASEQCAT. També el PAU del Festival de Cap Roig de Palafrugell o el de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.


A la Comissió d’avui s’han informat també 35 PAU no homologats. Per vegueries els plans que no s’han homologat corresponen a:

 1. Aran: 2
 2. Barcelona: 13
 3. Camp de Tarragona: 1
 4. Catalunya Central: 2
 5. Girona: 11
 6. Lleida: 1
 7. Penedès: 3
 8. Terres de l’Ebre: 2


Per tipologia, 6 corresponen a activitats temporals, i 29 a activitats no temporals.

Entre els 29 plans no homologats d’activitats no temporals destaquen 15 instal·lacions industrials amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; 3 hotels; 2 línies ferroviàries de transport metropolità; 2 càmpings amb risc d’inundació; un establiment afectat per la normativa d’accidents greus; una instal·lació amb líquids refrigerants; una residència de gent gran; un centre comercial; un edifici d’oficines, un centre educatiu i un port esportiu.

Dels 6 plans temporals que no s’han homologat, 4 corresponen a festivals concert; un esdeveniment esportiu, i un esdeveniment en espai delimitat.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.
1  

Imatges

plans autoproteccio

plans autoproteccio 1652980

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia