1. La consellera Serret ha exposat als cònsols la nova proposta estratègica del Govern per a les relacions amb el cos diplomàtic acreditat a Barcelona per al període 2023-2024
  2. En el mateix acte, la consellera Mas Guix ha explicat els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023
Les conselleres Mas i Serret a la trobada amb el cos consular
Les conselleres Mas i Serret a la trobada amb el cos consular.
{"name":"2023/03/31/13/41/5ecc7c9b-dd7d-42e9-a55a-1a532e629e9e.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":"76774"}



La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, han rebut el cos consular acreditat a Barcelona al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya per explicar-los, d’una banda, el nou programa del Govern per a les relacions amb el cos diplomàtic i, de l’altra, els pressupostos de la Generalitat per al 2023.

“Volem fer valdre el cos consular a Barcelona”, ha declarat la consellera Serret, que ha recordat que “Barcelona és la quarta ciutat del món que no és capital d’estat que acull més representants consulars”, després de Nova York, Hamburg i Hong Kong. A la capital catalana hi ha un centenar de cònsols acreditats.

El Govern prioritza les relacions amb els representants diplomàtics, tal com ha assenyalat Serret, i per això, ha dit, “la nostra vocació és facilitar-los la seva feina” i “oferir-los eines i estructura per acompanyar-los, tant en les seves tasques consulars com a l’hora de conèixer Catalunya i les línies de treball del Govern, però també del conjunt d’agents socials, econòmics i culturals del país”. La finalitat és establir relacions de confiança i de treball assídues amb els governs estrangers a través de les seves representacions a Barcelona, teixir aliances i promoure la col·laboració que repercuteixi positivament en la ciutadania i en el desenvolupament del país.

Amb aquesta voluntat, en les pròximes setmanes el Govern aprovarà un programa per als dos anys vinents per estructurar i estrènyer les relacions amb el cos consular acreditat a Catalunya, “per dotar de més recursos, professionalitzar i donar més solidesa a aquest acompanyament i a aquests serveis que els oferim”, ha explicat Serret.

Per mitjà del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, el Govern ja manté relacions fluides i constants amb els cònsols “per millorar l’impacte de la nostra feina en benefici mutu”. Serret ha insistit que “el cos consular sap que som aquí per facilitar-los totes les relacions, siguin amb el Govern o per obrir-los noves portes de col·laboració amb altres institucions, organitzacions i actors rellevants de la societat catalana”.

En aquest sentit, avui la consellera Mas Guix ha presentat els pressupostos de la Generalitat per al 2023 als cònsols assistents a l’acte. Mas Guix ha destacat que “l’acció exterior és un dels principals eixos de l’acció del Govern” per al 2023, com ho demostra el fet que els comptes per a aquest any preveuen “un creixement de l’11%” del pressupost del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea. “Som un país obert al món”, ha afegit, alhora que ha insistit en la voluntat del Govern de “reforçar i consolidar” aquesta política. Durant la seva intervenció, Mas Guix ha explicat als cònsols assistents a la trobada els cinc eixos sobre els quals pivota el pressupost del 2023: l’economia per la vida, la mobilitat sostenible, la indústria, l’habitatge i les energies renovables.

La propera sortida consular que ha organitzat el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea serà al Port de Tarragona el 14 d’abril per presentar la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. La proposta d’activitats organitzades des del Govern per al cònsol ha inclòs visites als principals equipaments del Govern, com ara el Barcelona Supercomputing Center, el Museu Nacional de Catalunya, el Parc de Recerca Biomèdica, el Sincrotró ALBA, la Fundació Alícia, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya o el Palau de la Música Catalana.

4  

Imatges

Presentació programa consular

Presentació programa consular 494828

Presentació amb el cos consular

Presentació amb el cos consular 662740

Les conselleres Mas i Serret amb el cos consular

Les conselleres Mas i Serret amb el cos consular 644602

Conselleres Mas i Serret

Conselleres Mas i Serret 607177