Educació

Signatura del conveni de Can Bertrand

El Departament d'Educació signa un conveni amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l'AMB per ubicar l'Escola d'Hostaleria i Turisme al nou Can Bertrand

query_builder   31 març 2023 16:25

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació signa un conveni amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l'AMB per ubicar l'Escola d'Hostaleria i Turisme al nou Can Bertrand

  1. Hi aportarà una inversió de més de 2,3 milions d’euros
Signatura del conveni de Can Bertrand{"name":"2023/03/31/15/39/ac90911c-d515-4f8f-969e-aeb45c0511f9.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":325103}


El Departament d’Educació ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per ubicar l’institut Escola d’Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat al nou recinte de Can Bertrand, que es reformarà a tal efecte.


El finançament de les assistències tècniques (honoraris pels treballs d’actualització del projecte d’execució, direcció d’obres i coordinació de seguretat i salut) s’estima en 281.064,52 euros, que corresponen en un 50% a l’AMB, en un 25% al Departament d’Educació i en un 25% a l’Ajuntament de Sant Feliu. Les licitarà l’AMB.


Per altra banda, el finançament de les obres, amb un cost previst de 4,6 milions d’euros, correspondrà a parts iguals entre el Departament d’Educació i el Consistori. La licitació de l’execució també correrà a càrrec de l’AMB.


També s’ha constituït una comissió de seguiment d’aquesta actuació, que es reunirà mensualment per establir els terminis d’entrega de l’equipament.


Can Bertrand és una de les naus que integrava el recinte industrial tèxtil Bertrand, de les quals se’n van conservar tres com a testimoni dels orígens de la industrialització de Sant Feliu de Llobregat. És la més gran de les tres i, probablement, la més emblemàtica, amb elements de l’arquitectura fabril de l’època com l’ús de maó arrebossat i les columnes de ferro que suporten les voltes. La rehabilitació que s’hi va fer entre 2006 i 2011 va ser finalista dels Premis Catalunya Construcció, atorgats pel Col·legi d'Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB).


Ara, amb una superfície total útil d’uns 3.200 metres quadrats, es considera adient per poder-la reutilitzar i donar-li usos educatius, aprofitant gran part de la rehabilitació de 2011. Caldrà que les noves actuacions estiguin d’acord amb les disposicions del Departament pel que fa a construccions escolars.


A banda, el conveni recull l’ús compartit de l’espai amb l’Ajuntament, que hi preveu promoure activitats vinculades amb l’alimentació i l’agricultura de proximitat fora de l’horari escolar.


31 de març de 2023

1  

Imatges

Signatura del conveni de Can Bertrand

Signatura del conveni de Can Bertrand 325103

Espais educatius
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia