Salut

Manel Balcells durant la seva vista a Cabrils

Salut anuncia la construcció del nou hospital d'atenció intermèdia de Mataró

query_builder   1 abril 2023 15:31

event_note Nota de premsa

Salut anuncia la construcció del nou hospital d'atenció intermèdia de Mataró

  1. El conseller Balcells ha visitat aquest matí el terreny on anirà l’equipament, davant de l’Hospital de Mataró

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat aquest matí a Mataró la construcció del nou hospital d’atenció intermèdia de Mataró, que haurà de substituir l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. “En el moment en què l’Ajuntament ens faci la cessió del terreny definitiva, posarem en marxa tot el procés per poder començar les obres - ha assegurat-. Aquest és un projecte prioritari”.

En aquests moments el departament de Salut està acabant de concretar els usos de l'equipament i treballant en el programa funcional d’espais, que hauran d’adaptar-se a les necessitats del nou model d’atenció intermèdia. “Serà un hospital modèlic”, ha dit el conseller.

El nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró comptarà amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També tindrà 82 places d’hospital de dia. La voluntat és que pugui donar resposta a les necessitats de futur de la comarca del Maresme. El centre, amb un pressupost inicial de 13 milions d’euros, s’ubicarà en un terreny situat davant de l’Hospital de Mataró, actualment usat com a aparcament. En total seran 14 mil metres quadrats de superfície construïda.

En la seva estada a Mataró, el conseller de Salut també ha visitat les obres d’ampliació del bloc quirúrgic i de l’àrea ambulatòria de l’Hospital de Mataró. En aquests moments el centre ultima l’equipament d’un nou hospital de dia oncològic, que entrarà en funcionament aquesta primavera. La previsió és acabar la construcció de dos nous quiròfans i l’ampliació de l’àrea de reanimació el 2024. Amb aquesta actuació l’hospital comptarà amb un total d’11 quiròfans. El conjunt de les obres d’ampliació ha significat una inversió de 17 milions d’euros. “És una aposta important del departament de Salut per al creixement de l’Hospital de Mataró”, ha explicat Balcells.

Projecte pilot per coordinar millor l’atenció primària i especialitzada

En el marc de la seva primera visita institucional a Mataró, el titular de Salut també ha volgut conèixer un projecte que es porta a terme a la ciutat i que busca millorar la coordinació entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada. L’objectiu és assegurar la continuïtat assistencial dels pacients que han d’anar d’un dispositiu a l’altre, millorar el circuit de derivacions des de la primària cap a l’atenció especialitzada i alhora incrementar la resolució de la primària. “Si el projecte funciona bé, voldrem que s’estengui a tot el país”, ha avançat el conseller Balcells. La presentació del projecte –que forma part del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària- s’ha fet al CAP Ronda Prim i ha comptat amb la presència de professionals tant de l’Institut Català de la Salut com del Consorci Sanitari del Maresme, els dos proveïdors d’atenció primària a la ciutat.

Nou CAP Cabrils

Després de Mataró, el conseller Balcells s’ha desplaçat a Cabrils per visitar el solar on s’ha de construir el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi, que haurà de substituir el consultori local actual. El nou centre s’ubicarà en un terreny cedit per l’Ajuntament de Cabrils, just al costat del consultori. Està previst que les obres comencin el novembre de 2023 i l’equipament estigui disponible a finals de 2024. Serà un CAP amb nou consultes, doble accés i possibilitat de sectoritzar si fos necessari. Tindrà 836 metres quadrats repartits en planta baixa i primera planta i comptarà amb un disseny sostenible i que garanteixi màxima confortabilitat a professionals i usuaris.

3  

Imatges

El conseller Manel Balcells durant la visita a Mataró

El conseller Manel Balcells durant la visita a Mataró 675445

El conseller Manel Balcells durant la seva visita a Mataró

El conseller Manel Balcells durant la seva visita a Mataró 675445

El conseller Manel Balcells durant la seva visita a Cabrils

El conseller Manel Balcells durant la seva visita a Cabrils 580303

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia