Agència Catalana de l'Aigua

L'alcalde, Angel Canosa, i el director de l'ACA, Samuel Reyes, durant la reunió de treball el dissabte.

Acord de finançament entre l'Ajuntament de Blanes i l'Agència Catalana de l'Aigua

query_builder   3 abril 2023 10:38

event_note Nota de premsa

Acord de finançament entre l'Ajuntament de Blanes i l'Agència Catalana de l'Aigua

  1. L’ACA i l’Ajuntament signaran un conveni pel qual l'ACA aportarà 6 milions d’euros per executar diverses actuacions pendents del conveni del 2008
  2. Consens també per tal que el nou Pla de Motes respecti al màxim les explotacions agrícoles

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, han arribat a un acord per garantir el finançament de les obres pendents vinculades al conveni signat el 2008. Aquest acord culmina una tasca endegada els darrers mesos, fruit de diverses trobades mantingudes entre l’Ajuntament de Blanes i l’Agència Catalana de l’Aigua. La darrera ha tingut lloc aquest darrer cap de setmana, durant la reunió mantinguda entre l’alcalde i el director de l’ACA.

A banda del tema de plena actualitat que va planar necessàriament com a teló de fons, la sequera, l’eix central de la trobada ha estat concretar les qüestions pendents vinculades al conveni que van signar ambdues administracions l’any 2008, i que no es van arribar a realitzar a causa de la crisi econòmica i la situació financera que va patir l’ACA entre 2010 i 2017.

L'ACA pagarà a l’Ajuntament de Blanes a l’entorn de 6 M€

L’ACA havia d’haver finançat diverses actuacions al municipi, que per diverses raons, entre elles la crisi financera que va patir l’Agència a partir de l’any 2010, no es van arribar a realitzar. Ara, gràcies a la millora de la situació financera de l’ACA i al consens assolitpel que fa a l’ampliació de la planta dessalinitzadora –un altre tema abastament tractat entre les dues administracions durant aquests anys-, s’ha pogut arribar a un acord que satisfà ambdues parts i permetrà executar les obres pendents.

L’Agència Catalana de l’Aigua pagarà a l’Ajuntament de Blanes prop de sis milions d’euros per compensar les actuacions no executadesdel conveni signat el 2008. Amb aquest acord l’ACA i el consistori blanenc cristal·litzen la bona entesa a què finalment s’ha arribat, després de moltes reunions i gràcies a la bona disposició de les parts.

En aquest sentit, s’ha acordat la redacció d’un nou conveni per tal d’actualitzar la situació respecte del que es va signar quinze anys enrere i assegurar el finançament de les obres pendents.

Un nou Pla de Motes que respecti la pagesia i el medi natural

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha reiterat al director de l’Agència Catalana de l’Aigua la necessitat que el nou pla de motes no perjudiqui l’activitat agrícola del municipi, que es concentra al voltant del riu i que es puguin concretar les actuacions d’aquest projecte per tal que no comporti un impacte ambiental que posi en risc aquest pulmó verd del municipi, lligat també a l’activitat agrícola.

L’alcalde demana a l’ACA la màxima concreció d’aquest projecte, ja que entén que s’emmarca en un àmbit territorial on també se situa l’ampliació de la dessalinitzadora que el Govern vol agilitzar, precisament per incrementar la garantia d’aigua la sequera i el dèficit hídric. Àngel Canosa remarca la necessitat que es preservin les explotacions agrícoles que hi ha a la zona afectada pel Pla de Motes, així com el mateix medi natural, tot l’entorn on es vol actuar.

En aquest sentit, en una prova més de la bona entesa que s’ha restablert entre les dues administracions, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha compromès a tenir en compte aquestes consideracions. Un dels factors clau és definir on s’instal·laran les canonades de connexió entre la dessalinitzadora i el mar, per tal de minimitzar al màxim l’afectació als camps de conreu.


3 d’abril de 2023

1  

Imatges

L'alcalde, Angel Canosa, i el director de l'ACA, Samuel Reyes, durant la reunió de treball el dissabte.

L'alcalde, Angel Canosa, i el director de l'ACA, Samuel Reyes, durant la reunió de treball el dissabte. 101021

1  

Fitxers adjunts

NOode premsa

NOode premsa
PDF | 44608

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia