Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la millora de la gestió dels residus municipals

El Govern impulsa la millora de la gestió dels residus municipals

query_builder   28 setembre 2010 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la millora de la gestió dels residus municipals

  
  • Ha acordat la construcció d’una planta de transferència a l’Alt Camp i la millora de les infraestructures de residus del Baix Camp
  • El Govern està dedicant esforços tècnics i econòmics per garantir una gestió dels residus sostenible i moderna arreu del país
 
El Govern ha autoritzat avui dues subvencions a ens locals per tal de millorar la gestió dels residus municipals a l’Alt Camp i el Baix Camp, en el marc de la planificació prevista pel Pla territorial sectorial d’infraestructures de residus municipals.
 
Així, s’ha acordat destinar 1,8 milions d’euros per construir una planta de transferència de residus municipals a l’Alt Camp (planta on es concentren els residus recollits als diferents municipis de la comarca i des d’allà es distribueixen als centres de tractament corresponents). Aquesta instal·lació permetrà racionalitzar la logística de transport i transferència dels residus comarcals de l’anomenada fracció RESTA (aquells residus barrejats que encara contenen materials recuperables) i de la fracció orgànica (restes de menjar i restes vegetals de mida petita). L’ens que ha rebut la subvenció és el Consell Comarcal de l’Alt Camp, que construirà aquesta infraestructura, finançada per la Generalitat, al terme municipal de Valls.
 
D’altra banda, el Govern ha acordat invertir 4 milions d’euros per millorar les infraestructures de residus de la comarca del Baix Camp. Així, el Consorci per a la gestió dels residus del Baix Camp podrà millorar l’operativitat del Centre de Tractament de Residus comarcal, les instal·lacions del qual van ser desenvolupades en diferents èpoques de forma totalment independent. Les actuacions que es portaran a terme permetran optimitzar-ne l’ús i facilitar la logística interna del centre, l’intercanvi d’energia i la reducció de consums, entre d’altres. El Centre està integrat per una planta de tractament mecànic i biològic que tracta la fracció RESTA (aquells residus barrejats que encara contenen materials recuperables) i una planta de compostatge on es converteix en adob la fracció orgànica dels residus (restes de menjar i restes vegetals de mida petita).
 
Mitjançant aquestes inversions el Govern garanteix un tractament dels residus modern i eficient, adequant les instal·lacions a les noves necessitats i millorant la seva funcionalitat i servei. Les actuacions que avui s’han aprovat s’emmarquen en el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals, que promou l’Agència de Residus de Catalunya, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia