Polítiques Digitals

Signatura de conveni entre l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i ala DIBA

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Diputació de Barcelona signen un marc de col·laboració per a la ciberprotecció de la ciutadania a través dels municipis

query_builder   3 abril 2023 18:30

event_note Nota de premsa

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Diputació de Barcelona signen un marc de col·laboració per a la ciberprotecció de la ciutadania a través dels municipis

El conveni té com a principal objectiu millorar els nivells seguretat digital dels ens públics municipals

l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha gestionat 287 ciberatacs a administracions del món local des del 2022

El Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Sergi Marcén, ha presidit la signatura del conveni que permetrà desplegar el Model de ciberprotecció per a les administracions locals, conjuntament amb el diputat de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer, i el director de l’Agència de Ciberseguretat, Tomàs Roy.

Per la importància de garantir la Ciberseguretat a la ciutadania a través dels municipis, el Govern va encarregar a l’Agència de Ciberseguretat que elabori una proposta de programa de protecció dels sistemes d’informació i digitals pel món local.

El conveni, té com a principal objectiu millorar els de nivells seguretat digital dels ens públics municipals de la demarcació de Barcelona i estableix línies de col·laboració entre ambdues entitats per definir i dur a terme actuacions que permetran: millorar la cultura en ciberseguretat del món local, dotar d'eines als municipis per a la prevenció de ciberatacs i oferir resposta a atacs i incidents cibernètics als ajuntaments i consells comarcals.

A partir de la signatura d’aquest conveni es començarà a treballar en la definició d’un pla de desplegament dels sistemes de protecció i prevenció dels ciberatacs.

L’actual model de gestió de la Ciberseguretat en el món local que gestiona l’Agència de Ciberseguretat compta amb 111 ajuntaments i 21 consells comarcals adherits que son protegits per l’Agència.

En aquest sentit, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha gestionat 287 ciberatacs a administracions del món local des del 2022.


Seguretat
Món local
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia