Drets Socials

Joventut ofereix camps de treball amb 207 places a la demarcació de Barcelona per aquest estiu

query_builder   3 abril 2023 15:54

event_note Nota de premsa

Joventut ofereix camps de treball amb 207 places a la demarcació de Barcelona per aquest estiu

Joves de 14 a 29 anys podran fer-hi activitats voluntàries relacionades amb el medi ambient, l’arqueologia, el patrimoni cultural o l’acció social


La Direcció General de Joventut —a través de l’Agència Catalana de la Joventut— ofereix per aquest estiu 2023 un total de 9 camps de treball a la demarcació de Barcelona per aquest estiu. Aquestes propostes disposaran d’un total de 207 places per a joves d’entre 14 i 29 anys que vulguin fer una tasca desinteressada cap a la comunitat.

Del total de 9 camps que s’ofereixen a la demarcació de Barcelona, sis són per a joves catalans, un és d’intercanvi amb joves de diferents territoris de l’Estat espanyol, dos són d’abast internacional, de manera que rebrà joves d’arreu.

Per àmbits territorials, 2 camps de treball es faran a la comarca d’Osona, 2 al Baix Llobregat, 1 al Berguedà, 1 al Garraf, 1 a l’Alt Penedès, 1 al Barcelonès i 1 a l’Anoia. I per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb el medi ambient i patrimoni (4), seguits pels d’arqueologia (3), cultura (1) i social (1).

L’oferta recupera el camp de treball internacional “Archeology in Garraf: Living Prehistory” en la qual 24 joves de 18 a 29 anys intervindran en el jaciment arqueològic de la Cova de Can Sadurní i el seu entorn, a Begues (Baix Llobregat).

Els joves catalans d’entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través del portal de preinscripcions a partir del proper 19 d’abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el 4 de maig.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de 15 dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Per la campanya d’aquest 2023, el pressupost de la Generalitat s’ha incrementat en un 100.000 euros, un 35% més, un augment que permetrà apujar la quota que reben les entitats que acaben gestionant els camps.

58 camps i 1.158 places arreu de Catalunya

En el conjunt de Catalunya, l’oferta de Joventut per aquest 2023 és d'un total de 58 camps de treball, dels quals 42 són per a joves catalans (855 places), 5 són d’intercanvi per a joves de tot l’estat (84) i 11 són camps d’abast internacional dels quals 1 és per a joves menors d’edat (219).

Per àmbits territorials, 18 camps de treball es faran a la demarcació de Lleida (297 places), 14 al Camp de Tarragona (264), 10 a les comarques gironines (240), 9 a la demarcació de Barcelona (207) i 7 a les Terres de l’Ebre (150).

I per tipologia de camps, 25 seran de l’àmbit del medi ambient, 16 de l’arqueologia, 11 de patrimoni, 4 de cultura, 1 de social i 1 relacionat amb l’esport, la cultura i el patrimoni.

Col·laboració amb altres camps organitzats fora de Catalunya

A banda dels 58 camps que es desenvolupen a Catalunya, Joventut també ofereix enguany 114 places en camps de treball organitzats en altres llocs de l’Estat espanyol, repartides en 73 camps de treball: Madrid (14), Galícia (8), País Valencià (7), Euskadi (7), Extremadura (7), Aragó (6), Navarra (6), Castella i Lleó (4), Castella la Manxa (4), Illes Balears (3), La Rioja (3), Illes Canàries (2), Ceuta (1) i Cantàbria (1).

En aquestes activitats, els joves catalans participaran en projectes organitzats per organismes de joventut. S’hi poden trobar des d’un camp d’intervenció socioeducativa a La Victoria de Acentejo (Santa Cruz de Tenerife), fins a un d’audiovisual a Baños de Montemayor (Cáceres), passant per un camp de temàtica mediambiental a Cercedilla (Madrid). 

Així mateix, els joves catalans també tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions, com són la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals i el Servei Civil Internacional.

En total, aquest 2023 es podran escollir entre uns 2.000 camps de treball internacionals, als quals van participar uns 500 joves catalans l’estiu passat. Així mateix, els camps internacionals organitzats a Catalunya van acollir el 2022 uns 100 joves d’arreu del món.

1  

Fitxers adjunts

ANNEX:¿Camps de treball i descripció

ANNEX:¿Camps de treball i descripció
PDF | 141882

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia