Direcció General de Comunicació

Seu

Vilagrà presenta la candidatura de la Seu d'Urgell i Sort per acollir els Campionats del Món de Piragüisme ICF 2027

query_builder   3 abril 2023 13:45

event_note Nota de premsa

Vilagrà presenta la candidatura de la Seu d'Urgell i Sort per acollir els Campionats del Món de Piragüisme ICF 2027

  1. Els alcaldes dels dos municipis recorden que es tracta d’una candidatura sostenible i que potencia el territori
Vilagrà{"name":"2023/04/03/13/41/83ceed06-2b0f-41ee-aaa6-f7ac12446740.jpeg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":115325}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha presentat aquest matí la candidatura de la Seu d’Urgell i Sort per acollir els Campionats del Món de Piragüisme ICF 2027. Vilagrà ha fet aquest anunci en una roda de premsa que s’ha celebrat al Parc Olímpic del Segre, a la Seu. “Catalunya sempre ha tingut resultats brillants i clubs i esportistes referents en aquest àmbit. Tenim una experiència de més de cinquanta anys d’organització de competicions i estem davant d’una gran oportunitat pels Pirineus i per l’esport català”, ha afegit.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha recordat que la candidatura té moltes possibilitats de guanyar: “Un dels nostres rivals és París (l’altre és Cracòvia), que té més de 2 milions habitants. Entre Sort i la Seu no arribem a 15.000, però no ens arronsem”. I l’alcalde de Sort, Baldó Farré, ha destacat: “Un dels nostres grans potencials és que es tracta d’una candidatura de tot el territori del Pirineu i uns campionats totalment sostenibles”. Mentrestant, el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Hernanz, també ha apuntat que la Seu i Sort configuren un projecte molt “competitiu”.

Està previst que el proper 29 d’abril, a Budapest, es doni a conèixer quina ciutat acollirà finalment els campionats del món.


Una candidatura amb sensibilitat ambiental i energètica

Després de l’èxit organitzatiu i esportiu aconseguit l’any 2019 amb la celebració dels Campionats del Món d’estil lliure a Sort i d’eslàlom i descens a la Seu d’Urgell, les dues poblacions volen de nou ser el centre d’atenció d’aquest esport. En aquesta ocasió, Sort acolliria les modalitats d’estil lliure i descens aprofitant les virtuts que ofereix el riu Noguera Pallaresa a finals de juny. En el cas de la Seu d’Urgell, les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre acollirien les modalitats olímpiques d’eslàlom i kayak cross a finals de setembre.

La candidatura s’ha plantejat des de la sostenibilitat ambiental i energètica aprofitant els recursos endògens d’ambdues seus tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. En aquest sentit, el pilar principal és que Sort, gràcies al riu Noguera Pallaresa, produirà electricitat mentre se celebrin les competicions; i que el Parc Olímpic del Segre, al llarg de l’any ja produeix més energia de la que consumeix gràcies a la minicentral hidroelèctrica.

L’altre gran pilar sobre el que es planteja aquesta candidatura és la celebració, de nou, d’un esdeveniment que uneix dues valls del Pirineu i que aprofita tota l’experiència organitzativa prèvia, gràcies al Rally Internacional Noguera Pallaresa i a la diversitat de proves internacionals celebrades al Parc Olímpic del Segre i a Sort.

2  

Imatges

Presentació de la candidatura La Seu d'Urgell & Sort al campionat mundial de Piragüisme.

Presentació de la candidatura La Seu d'Urgell & Sort al campionat mundial de Piragüisme. 243986

Presentació de la candidatura La Seu d'Urgell & Sort al campionat mundial de Piragüisme.

Presentació de la candidatura La Seu d'Urgell & Sort al campionat mundial de Piragüisme. 209887

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia