Direcció General de Comunicació

El Govern aprova l¿oferta d¿ocupació pública ordinària del 2023 amb 14.032 places

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública ordinària del 2023 amb 14.032 places

query_builder   4 abril 2023 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública ordinària del 2023 amb 14.032 places

  1. Inclou 7.901 places de taxa específica per a la reducció de la temporalitat estructural
  2. Es tracta de l’oferta d’ocupació pública ordinària més gran de la darrera dècada

El Consell Executiu ha aprovat l’oferta d’ocupació pública ordinària del 2023 per a un total de 14.032 places. Es tracta de l’oferta d’ocupació pública ordinària més gran de la darrera dècada. El Govern va presentar-la la setmana passada a les organitzacions sindicals, en el marc de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades Públics.

Del total de les places de l’oferta, 6.211 corresponen a personal estatutari de l’ICS; 3.988, a cossos docents, i 2.495, a personal d’administració i serveis. La resta es distribueixen entre el cos de Mossos d’Esquadra (893 places), el cos de Bombers (279 places), el cos d’Agents Rurals (100 places) i el personal d’administració penitenciària (66 places).

El nombre de places de l’oferta deriva de la taxa de reposició fixada per la Llei de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2023. Inclou, a més, 7.901 places que corresponen a una taxa específica per a la reducció de la temporalitat estructural, prevista per aquesta mateixa norma per donar compliment a l’objectiu de reduir la taxa de temporalitat estructural a l’Administració per sota del 8%.

Aquesta oferta s’orienta a la cobertura de les necessitats prioritàries en aquest moment: avançar en la reducció de l’índex de temporalitat estructural en l’ocupació pública; la tecnificació de les plantilles, i el reforç d’aquells sectors que es consideren essencials.

D’acord amb la legislació bàsica, l’oferta estableix una reserva del 7% del total de places perquè siguin cobertes per persones amb discapacitat, amb la distribució següent: un 2% per a persones que acreditin discapacitat intel·lectual, i el 5% restant per a aquelles que acreditin qualsevol altre tipus de discapacitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia