1. El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller de Drets Socials, ha rebut al Palau de la Generalitat entitats d’aquest col·lectiu amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano
  2. Pere Aragonès s’ha mostrat convençut que el 5è Pla Integral del Poble Gitano “significarà un abans i un després, a través d’una col·laboració cada vegada més intensa entre els seus protagonistes i les institucions”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat entitats del poble gitano amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra dissabte vinent, 8 d’abril. Durant la seva intervenció en l’acte, el cap de l’Executiu ha posat de relleu la importància de “treballar per garantir de forma efectiva els drets de totes les persones del país, també de les persones gitanes”.

El president, durant la seva intervenció en l'acte (foto: Arnau Carbonell)
El president, durant la seva intervenció en l'acte (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/04/05/18/30/e3b90561-6581-4d8a-8f01-0e8e1cfbd1ad.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":3004835}

En aquest sentit, Pere Aragonès ha fet notar que el Govern de la Generalitat està treballant en el cinquè Pla Integral del Poble Gitano i ho fa “no com una sèrie de mesures que es plantegen des del Govern, sinó com a construcció col·lectiva”. “Ha de ser un projecte en què els protagonistes siguin les persones gitanes, juntament amb les institucions”, ha reblat.

El cap del Govern s’ha mostrat convençut que aquest pla “significarà un abans i un després, amb tot l’aprenentatge dels anteriors, però sobretot a través d’aquesta col·laboració cada vegada més intensa”.

El president també ha assenyalat que “el poble gitano és avui la principal minoria ètnica europea” i ha posat de relleu que “des de Catalunya volem contribuir a què Europa incorpori el reconeixement del poble gitano com una de les realitats essencials que formen part del que és avui la societat europea”.

Fotografia de grup{"name":"2023/04/05/18/32/e2cdd007-6ae0-427d-8489-8f4e19743f3e.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":3989601}

En l’acte també ha intervingut el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, qui ha afirmat que “des de fa centenars d'anys la realitat catalana incorpora, també, la realitat del poble gitano”. En aquest sentit, s’ha referit al cinquè pla integral i ha assenyalat que, “al costat de tot allò relacionat amb el reconeixement històric i cultural, també cal centrar-se en les condicions materials que garanteixen l'accés a l'educació, al treball o a l'habitatge perquè aquest exercici de plena ciutadania per part de les persones d'ètnia gitana sigui possible”.

4  

Imatges

Intervenció del conseller

Intervenció del conseller 3570031

Intervenció del president

Intervenció del president 3004835

El president amb Mercedes Porras, presidenta del patronat de la Fundació Pere Closa

El president amb Mercedes Porras, presidenta del patronat de la Fundació Pere Closa 3930670

Fotografia de grup

Fotografia de grup 3989601