Justícia, Drets i Memòria

.

El Departament de Justícia, Drets i Memòria reforça la proximitat del servei i posa en marxa 5 nous jutjats a Catalunya

query_builder   6 abril 2023 10:09

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia, Drets i Memòria reforça la proximitat del servei i posa en marxa 5 nous jutjats a Catalunya

  1. Els 5 nous òrgans estan actius des del 31 de març i s’ubiquen als partits judicials de Tarragona, Granollers, Girona, Cornellà de Llobregat i Vilanova i la Geltrú
  2. Per al 30 de juny es preveu engegar-ne dos més, a Barcelona: un penal i un de primera instància

Des del passat divendres dia 31 de març Catalunya compta amb 5 nous jutjats. Es tracta concretament del Jutjat Social número 4 de Tarragona, del Jutjat de Primera Instància número 10 de Granollers, del Jutjat Mercantil número 2 de Girona, del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Cornellà de Llobregat i del Jutjat Penal número 5 de Vilanova i la Geltrú.

La creació i posada en funcionament d’aquests nous òrgans judicials permetran millorar i agilitzar la tramitació dels assumptes en els partits judicials de Tarragona, Granollers, Girona, Cornellà de Llobregat i Vilanova i la Geltrú i en tots els seus municipis. També contribuiran a reduir-ne la sobrecàrrega i la taxa de pendència.

  1. El nou Jutjat Social 5 de Tarragona tractarà assumptes de la jurisdicció laboral, com ara acomiadaments, accidents de treball, conflictes col·lectius o de la Seguretat Social.
  2. El nou Jutjat de Primera Instància 10 de Granollers tractarà assumptes de reclamacions de quantitats, desnonaments, mesures cautelars i altres procediments civils.
  3. El nou Jutjat Mercantil 2 de Girona tractarà concursos de creditors i procediments de segona oportunitat.
  4. El nou Jutjat de Primera Instància i Instrucció 5 de Cornellà de Llobregat tractarà els procediments declaratius civils i la instrucció de causes penals.
  5. El nou Jutjat Penal 5 de Vilanova i la Geltrú estarà especialitzat en executòries penals i permetrà agilitzar i millorar el servei que presta el partit judicial en aquest àmbit.

Barcelona també tindrà dos nous jutjats el 30 de juny

La competència per a la creació de nous jutjats i per a l’adjudicació de les places de jutges i magistrats correspon al Ministeri de Justícia. A partir de la creació, és la conselleria de Justícia, Drets i Memòria qui en fa possible el funcionament, proporcionant-los els professionals, la tecnologia, el mitjans materials i els espais. La posada en marxa d’aquests 5 nous òrgans judicials respon a la petició que el Departament va fer al Ministeri l’any passat, tenint en compte el volum de càrrega de treball registrat als diferents partits judicials.

El Departament també va demanar per al 2023 la creació dos nous jutjats a Barcelona, concretament, el Jutjat Penal número 29 i el Jutjat de Primera Instància número 61, que entraran en funcionament el proper 30 de juny.

1  

Imatges

.

. 3549127

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia