Empresa i Treball

L¿Agència Catalana de Turisme promociona propostes de turisme familiar amb el SX3

L'Agència Catalana de Turisme promociona propostes de turisme familiar amb el SX3

query_builder   11 abril 2023 13:37

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Turisme promociona propostes de turisme familiar amb el SX3

  1. Aquesta setmana s’estrena la segona temporada del programa “Lara i Kali” que inclou idees per conèixer el territori català
  2. Aquestes propostes són fruit d’un acord de col·laboració entre l’ACT i el canal infantil de la televisió pública
  3. El 43% de turistes catalans que pernocten a Catalunya són famílies

El programa del canal SX3 “Lara i Kali” inicia temporada a partir del 14 d’abril amb nous capítols que portaran els nens i nenes arreu del territori català, juntament amb un munt d’accions participatives i activitats en família. Aquestes propostes són fruit d’un acord de col·laboració entre el canal infantil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Agència Catalana de Turisme, del Departament d’Empresa i Treball, en què també participen el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la Diputació de Barcelona.  

Una de les novetats importants de l’estrena dels capítols nous, des de l’abril fins a finals de juliol, són els concursos i activitats en família que el SX3 comunicarà mitjançant les plataformes digitals. Hi haurà un gran nombre de propostes familiars, moltes amb el carnet del SX3, i també la possibilitat de participar en concursos a la web del canal infantil, en què es podran guanyar caps de setmana en família a l’estil “Lara i Kali” arreu del territori. 

Aquesta col·laboració entre l’Agència Catalana de Turisme i el canal infantil de la televisió pública catalana s’estrena amb les noves aventures de “Lara i Kali”, una producció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la col·laboració de Mamba Media. Després d’aquest primer projecte, està prevista una altra proposta centrada en el mar i el litoral català, també orientada a la descoberta del territori, les activitats en família i els valors de la sostenibilitat.

Conèixer el territori català mitjançant la Lara i la Kali

La Lara, una cara molt popular del nou SX3, és una jove amant de la natura i els esports d’aventura que s’ha criat al refugi de Colomers, a la Vall d’Aran. Va sempre acompanyada de la seva fidel gossa Kali, i juntes resolen les missions més difícils allà on les necessiten. Per això sovint es poden veure escalant, fent ràpel o creuant un riu, alhora que difonen un missatge de sostenibilitat i respecte a l’entorn.

En els episodis de la nova temporada, la Lara i la Kali s’enfrontaran a nous reptes com recuperar la valuosa càrrega perduda per una avioneta a la Vall d’en Bas - Les Preses, resoldre el robatori d’una peça d’art romànic a la Vall de Boí o trobar un vaixell enfonsat al delta de l’Ebre. Aquestes noves aventures les portaran a descobrir indrets d’arreu de Catalunya com les Valls d’Àneu, el riu Noguera Pallaresa, el parc natural del Montnegre al Maresme, la zona dels Ports o la Vall de Camprodon. 

Turisme familiar: segment estratègic de les destinació catalana

El turisme familiar és un dels segment estratègics en la promoció turística de la destinació catalana. Per aquesta raó, des de l’Agència Catalana de Turisme es treballa per fomentar l’oferta turística familiar i posicionar Catalunya com una destinació idònia per gaudir de vacances en família durant tot l’any. De fet, el 43% de turistes catalans que pernocten a Catalunya són famílies.

Les marques d’especialització en aquest tipus de turisme formen part del pla de treball de Turisme de la Generalitat per segmentar la promoció dels municipis catalans, ajudant-los a visibilitzar la seva oferta turística de qualitat i especialitzada en satisfer les necessitats de tots aquells que viatgen amb criatures petites. 

Actualment, a Catalunya hi ha 27 destinacions certificades dins el programa familiar amb uns 500 afiliats. La certificació Platja en Família compta amb 19 destinacions: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador i Torroella de Montgrí-L’Estartit, a la Costa Brava; Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, el Vendrell, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja, a la Costa Daurada. I la certificació Natura i Muntanya en Família compta amb 8 destinacions: Muntanyes de Prades, Berga, les Valls d’Àneu, la Vall de Boí, la Vall d’en Bas-Les Preses, els Ports, la Vall de Camprodon i Pirineus-Noguera Pallaresa.  

A més, hi ha 19 equipaments familiars i agències de viatges certificades i especialitzades en aquest segment. 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat




1  

Imatges

Imatge del programa  "Lara i Kali"

Imatge del programa "Lara i Kali" 8312241

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia