Direcció General de Comunicació

El Govern presenta un programa per als dos anys vinents per estrènyer les relacions amb el cos consular

El Govern presenta un programa per als dos anys vinents per estrènyer les relacions amb el cos consular

query_builder   11 abril 2023 13:37

event_note Nota de premsa

El Govern presenta un programa per als dos anys vinents per estrènyer les relacions amb el cos consular

  1. El programa permetrà estrènyer les relacions de confiança i de treball assídues amb els governs estrangers a través de les seves representacions a Barcelona, teixir aliances i promoure la col·laboració perquè repercuteixi positivament en la ciutadania i en el desenvolupament del país

El Consell Executiu ha aprovat la creació del Programa temporal de suport al cos consular establert a Catalunya. La finalitat del programa és establir relacions de confiança i de treball assídues amb els governs estrangers a través de les seves representacions a Barcelona, teixir aliances i promoure la col·laboració perquè repercuteixi positivament en la ciutadania i en el desenvolupament del país.

El programa també permetrà, entre d’altres, definir un protocol de coordinació entre els diferents departaments i òrgans de la Generalitat de Catalunya que tenen una vinculació més estreta amb la xarxa consular de Barcelona; potenciar les relacions entre el cos consular i actors culturals, econòmics, socials, acadèmics i institucionals del país i fomentar eines per donar una resposta àgil als esdeveniments d’emergència que puguin produir-se a Catalunya i a les peticions dels membres del cos consular.

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea serà l’encarregat d’executar el programa mitjançant la Secretaria d’Acció Exterior del Govern. El programa tindrà una vigència inicial de dos anys i estarà encapçalat per un director/a que exercirà les tasques de coordinació i col·laboració entre el cos diplomàtic i consular i el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona és, després de Hong Kong, Nova York i Hamburg, la quarta ciutat del món que no és capital d’Estat amb més representació consular. Per aquest motiu, des del Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha creat aquest programa per aprofitar aquest actiu i estrènyer les relacions amb aquesta àmplia xarxa internacional i així continuar connectant Catalunya amb el món.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia