Direcció General de Comunicació

Presidència

President Aragonès: "Enguany destinem més de 700 milions d'euros a insfraestructures i millores que ens han d'ajudar a combatre la sequera"

query_builder   11 abril 2023 17:51

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Enguany destinem més de 700 milions d'euros a insfraestructures i millores que ens han d'ajudar a combatre la sequera"

  1. El cap de l’Executiu ha comparegut aquest migdia després de la reunió de Govern per explicar les actuacions a “curt, mitjà i llarg termini” que s’estan duent a terme per “adaptar-nos a la nova realitat climàtica”
  2. Aragonès remarca que sense la bona gestió de l’ACA fa mesos que la situació seria molt més greu i reclama “responsabilitat de tothom i allunyar-nos de bloquejos estèrils”
  3. El president destaca que aquestes actuacions es fan “amb la màxima complicitat amb el món local, estenent la mà i posant més recursos”
President{"name":"2023/04/11/14/38/785fcbc1-d104-424d-b053-876d2ff17ff0.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":78637}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha explicat avui, en una compareixença informativa després de la reunió de Govern, les accions que “a curt, mitjà i llarg termini”està desenvolupant l’Executiu per solucionar “el primer problema que tenim com a país, que és la sequera”.Aragonès, que ha qualificat de greu la situació climàtica, ha deixat clar que “portem mesos treballant” per “adaptar-nos a la nova realitat climàtica”, i que “sense aquesta bona gestió” de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), “possiblement ja estaríem en situació d’emergència”. Tot i això, ha dit el cap del Govern, cal continuar treballant i, per això, ha anunciat que en el 2023 i els anys posteriors es destinaran “més de 700 milions d’euros en infraestructures i millores que ens han d’ajudar a fer un ús més eficient de l’aigua i dotar-nos d’aquelles eines necessàries per combatre la sequera actual i futures”.

En aquesta línia d’adaptar el país a la nova situació climàtica, el cap del Govern ha insistit que el Govern “sap com fer-ho” i ha assegurat que “és el camí que hem iniciat”. “Calen noves dessaladores i noves potabilitzadores, i les estem fent”, ha afirmat. I n’ha posat com a exemple que enguany “s’ha accelerat” l‘execució de la nova estació de Tractament d’Aigua Potable al Besòs; l’ampliació de la dessaladora de la Tordera, i la nova dessaladora a la conca del Foix.

“Treballem a curt termini per tal d’aprofitar al màxim tota l’aigua que tenim i així demorar l’entrada de restriccions més severes”, ha dit el president, i “treballem a mitjàtermini per en pocs mesos disposar de les infraestructures necessàries per començar a revertir les dificultats de l’actual sequera”, ha continuat; “però- ha afegit- també tenim una visió de llarg termini amb el Pla de gestió de les conques internes de l’ACA, que és la guia que tenim per adaptar el país al canvi climàtic”.

El president ha posat de relleu que aquestes actuacions es duen a terme amb “la màxima complicitat amb el món local”, i amb el “ple respecte a les seves competències, estenent la mà i posant més recursos”, com per exemple amb noves línies d’ajuts per millorar l’abastament d’aigua en alta dels municipis o els 50 milions addicionals per a obres en baixa.

I en aquest sentit de cercar la màxima col·laboració, Pere Aragonès ha aprofitat la seva intervenció per reclamar que la gestió de la sequera no sigui utilitzada com a arma electoral. Així, ha assegurat que la situació climàtica ens “exigeix a tots voluntat de sumar” i ha demanat que hi hagi “voluntat de contribuir a trobar solucions i allunyar-nos de bloquejos estèrils que només dificulten ser útils a la ciutadania”.

sequera
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia