Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   28 setembre 2010 14:45

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern i l’Estat fomentaran conjuntament programes de participació i suport a famílies monoparentals
 
El Govern de la Generalitat, mitjançant l’Institut Català de les Dones (ICD) i el Govern de l’Estat, a través de l’Instituto de la Mujer, destinaran enguany 341.000 euros per desenvolupar diferents programes de participació de dones i de suport a famílies monoparentals. Del pressupost total l’ICD aportarà 185.600 euros i la resta anirà a càrrec de l’Instituto de la Mujer.
 
Els dos tipus d’actuacions que es duran a terme són:
 
  • Promoció de programes per afavorir la participació política, social, econòmica, cultural i esportiva de les dones. Consisteix a promoure serveis orientats a l’atenció presencial de dones a tot el territori, proporcionar els recursos i facilitar l’autonomia i el desenvolupament personal i social de les dones. També a fer visibles les polítiques de dones i la seva incidència com a polítiques públiques en la millora de la qualitat de vida i a transformar les polítiques comunitàries amb la incorporació efectiva de la perspectiva de gènere i la de les dones en els continguts, en les seves estructures organitzatives i en les seves pràctiques professionals.
  • Programes adreçats a dones en situació de discriminació múltiple, principalment famílies monoparentals amb càrregues familiars no compartides. Consisteix a proporcionar a les dones en situació de precarietat econòmica i social, acompanyades dels seus fills i filles, una estada fora de la seva residència habitual amb activitats complementàries.
 
El Govern impulsa dos centres dedicats a la cooperació
 
El Govern ha acordat la signatura d’una subvenció per tal d’impulsar el Centre de Documentació en Cooperació i Solidaritat (CDOCS) i el Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural (CCDR). El Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Ajuntament de Lleida impulsaran conjuntament aquests projectes. Es tracta d’un conveni del voltant de 300.000 euros anuals fins el 2012.
 
L’objectiu d’aquesta subvenció és reforçar i consolidar les àrees de recursos bibliogràfics i documentals, d’informació en línia i l’àrea de publicacions del CDOCS i potenciar el CCDR, que és l’únic organisme específic destinat a la cooperació al desenvolupament en l’àmbit rural. Paral·lelament es fomentaran diverses actuacions de cooperació al desenvolupament entre l’Ajuntament de Lleida, la Paeria, i la UdL. L’acord és pluriennal i els recursos es repartiran en tres anualitats fins al 2012.
 
 
El CDOCS va néixer el 1999, arran d’una iniciativa de l’Oficina de Cooperació i Solidaritat (OCiS) de la UdL. Aquest centre de les terres de Ponent està especialitzat en temes relacionats amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat, com ara el desenvolupament humà, la pau, els drets humans, la immigració, el medi ambient i la sostenibilitat, el comerç just, les relacions internacionals, la governabilitat i la globalització, entre d’altres. Les seves funcions són oferir i difondre la informació rellevant en aquests àmbits, així com el foment de la recerca i la publicació de les investigacions.
 
El CCDR es va crear el 2006 dins de la UdL amb el suport de la Paeria i l’ACCD. Té quatre línies principals de treball: models i paradigmes de desenvolupament rural; sobirania alimentària, millora dels sistemes productius, accés i gestió sostenible dels recursos naturals; migracions i desenvolupament; i polítiques públiques de desenvolupament rural.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia